Οικονομία

Έκκληση της περιφέρειας και φορέων να επιστρέψουν τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ στους δρόμους

Έκκληση της περιφέρειας και φορέων να επιστρέψουν τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ στους δρόμους
Έκκληση να επιστρέψουν τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ στους δρόμους της πόλης ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, απηύθυναν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, καθώς και εκπρόσωποι επιμελητηρίων, φορέων και δήμων της πόλης που συμμετείχαν σε σύσκεψη που συγκάλεσαν η περιφέρεια και η ΠΕΔ-ΚΜ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι εδώ και τρεις μέρες ταλαιπωρούνται οι πολίτες χωρίς αστικές συγκοινωνίες και χωρίς καμία άλλη συγκοινωνία, ενώ το γεγονός αυτό έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο και στα οικονομικά στοιχεία του εμπορικού κόσμου. Παράλληλα, ανέφερε, ότι ζήτησε από τον αρμόδιο υπουργό να προχωρήσουν οι διαδικασίες και έλαβε διαβεβαίωση για ταχεία πληρωμή τμήματος των χρημάτων που χρωστά το κράτος στον ΟΑΣΘ.

Επιπλέον, επισήμανε, ότι έλαβε τη δέσμευση του ΟΑΣΘ ότι θα αποπληρωθούν άμεσα οι δύο μισθοί των εργαζομένων και ζήτησε από τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ να κάνουν ένα βήμα καλής θέλησης, να λύσουν τα χειρόφρενα και να βγουν τα λεωφορεία στους δρόμους να εξυπηρετήσουν τους πολίτες. Την ανάγκη να βρεθεί λύση υπογράμμισε και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ενώ ο κ. Κυρίζογλου, είπε ότι μέχρι να οριστικοποιηθεί οποιοδήποτε σενάριο για τις αστικές συγκοινωνίες, αυτές πρέπει να λειτουργούν αδιατάρακτα και οι πολίτες να μην ταλαιπωρούνται.

Ο “τσακωμός” κυβέρνησης με ΟΑΣΘ ζημιώνει πολίτες, εργαζομένους και την αγορά, δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ

"Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί", δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, προσθέτοντας  ότι “η κυβέρνηση έχει ευθύνη να προστατεύσει τους πολίτες και όχι να τους εκθέτει σε συνθήκες ταλαιπωρίας”.

"Ο τσακωμός της κυβέρνησης με τον ΟΑΣΘ ζημιώνει τον απλό πολίτη, τον εργαζόμενο που ταλαιπωρείται αφάνταστα, και συνολικά η αγορά που έχει νεκρώσει, αφού λίγος κόσμος έχει το προνόμιο της μετακίνησης”, δήλωσε.