Οικονομία

2 Προσλήψεις πλοηγών Λιμεναρχείο Σαντορίνης

2 Προσλήψεις πλοηγών Λιμεναρχείο Σαντορίνης
2 Προσλήψεις πλοηγών Λιμεναρχείο Σαντορίνης Το Λιμεναρχείο Σαντορίνης Ανακοινώνει1. Την πρόσληψη δύο (02) πλοηγών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) - σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 11 του Ν. 3142/1955 (Α'43), όπως αυτή συμπληρώθηκε με την παρ.2 του άρθρου 19 του Ν. 3709/2008 (Α'213) και ισχύει - για χρονικό διάστημα έως οκτώ (08) μήνες, για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών πλοήγησης πλοίων στο παράρτημα Πλοηγικού Σταθμού θήρας που εδρεύει στη Σαντορίνη.

Το Λιμεναρχείο Σαντορίνης Ανακοινώνει
1. Την πρόσληψη δύο (02) πλοηγών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) - σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 11 του Ν. 3142/1955 (Α'43), όπως αυτή συμπληρώθηκε με την παρ.2 του άρθρου 19 του Ν. 3709/2008 (Α'213) και ισχύει - για χρονικό διάστημα έως οκτώ (08) μήνες, για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών πλοήγησης πλοίων στο παράρτημα Πλοηγικού Σταθμού θήρας που εδρεύει στη Σαντορίνη.
ΛΟΙΠΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ    
Από υποψηφίους με τα παραπάνω προσόντα, θα προηγούνται οι άνεργοι και σε περίπτωση υποβολής άνω της μία αιτήσεως εκ ανέργων ναυτικών θα προηγηθεί αυτός που κατέχει ανώτερο πτυχίο και στην περίπτωση που συντρέχει και αυτή η περίπτωση επιτυχία ιδίας κατηγορίας θα προηγηθεί αυτός που διαθέτει μεγαλύτερη υπηρεσία αποδεικνυόμενη από σχετικό πιστοποιητικό θαλάσσιας υπηρεσίας. Η ανεργία αποδεικνύεται με πρόσφατη βεβαίωση του ΓΕΝΕ, η ημερομηνία έκδοσης της οποίας δεν θα απέχει περισσότερο από πέντε (05) εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Αποκλείεται η απόδειξη με υποβολή υπεύθυνης δήλωσης ή επίδειξης κάρτας ανεργίας. Η πρόσληψη συνταξιούχων επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση που δεν επαρκούν οι λοιποί, κατά ειδικότητα, υποψήφιοι.
Οι υποψήφιοι για έκτακτοι Αρχιπλοηγοί-Πλοηγοί πρέπει να έχουν ηλικία όχι μεγαλύτερη των 60 ετών. Αμφότεροι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι υγιείς και αρτιμελείς.
2.    Οι υποψήφιοι πρέπει:
α) Να μην έχουν καταδικαστεί για ειδικά ναυτικά αδικήματα που αναφέρονται στα άρθρα 205 έως και 239 του Ν.Δ. 187/1973 «Περί Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου».
β) Να μην τους έχει επιβληθεί πειθαρχική ποινή από το ΑΣΝΑ, ή να εκκρεμεί υπόθεση σε αυτό, που τους αφορά.
γ) Να μην έχουν καταδικαστεί σε οποιαδήποτε βαθμό (1) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης κακουργήματος σε οποιαδήποτε ποινή, (2) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης των αδικημάτων: ανυποταξίας, λιποταξίας, προσβολής του πολιτεύματος, προδοσίας της χώρας, προσβολής κατά της πολιτειακής εξουσίας, προσβολής κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, παραχάραξης, κιβδηλείας, ψευδορκίας, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης, ανθρωποκτονίας (εκτός της προερχόμενης από αμέλεια), επαιτείας, αλητείας, καταπίεσης, περί ναρκωτικών, λαθρεμπορίας, παράνομης αλιείας, κλοπής, υπεξαίρεσης (κοινής και στην Υπηρεσία), εκβίασης, απάτης, πλαστογραφίας, δωροδοκίας ή δωροληψίας, απιστίας περί την Υπηρεσία, παράβασης καθήκοντος, συκοφαντικής δυσφήμησης, οποιουδήποτε κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής. (3) για τέλεση ή απόπειρα τέλεσης οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος από δόλο σε ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών, δ) Να μην διώκονται ως φυγόποινοι ή φυγόδικοι για τα παραπάνω αδικήματα.
ε) Να μην έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για την στέρησή τους.
3.    ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των απαιτούμενων προσόντων, των ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν, νομίμως επικυρωμένα, όλα τα απαιτούμενα από την παρούσα ανακοίνωση δικαιολογητικά. Συγκεκριμένα: -Αίτηση
-Αντίγραφο Διπλώματος ή Πτυχίου
-Πρόσφατη βεβαίωση ΓΕΝΕ όταν αφορά άνεργο ναυτικό. Δεν γίνονται δεκτά Υ.Δ. ή κάρτα ανεργίας. -Πιστοποιητικό θαλάσσιας υπηρεσίας από Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων του ΥΝΑ ή της Λιμενικής Αρχής. -Υπεύθυνη Δήλωση σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 2 της ανακοίνωσης στην οποία θα δηλώνεται επίσης ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι γνώστες της περιοχής του λιμένα Μυκόνου, των ευκολιών αυτού και των λοιπών τοπικών συνθηκών.
-    Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας.
-    Κάρτα υγείας σε ισχύ για τους εν ενεργεία ναυτικούς και γνωμάτευση Δημόσιου Νοσοκομείου για τους συνταξιούχους, με την οποία θα επιβεβαιώνεται η υγεία και η αρτιμέλεια του ενδιαφερομένου.
 
4.    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ
Η παρούσα ανακοίνωση να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στο Κατάστημα του Λιμεναρχείου Θήρας, στα κτίρια του Δήμου Θήρας, στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και στο ΚΕΠ Θήρας. Επίσης να δημοσιευθεί στην τοπική εφημερίδα δύο (02) φορές τουλάχιστον.
5.    ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι έχοντες τα παραπάνω προσόντα δύνανται να υποβάλλουν αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά, αυτοπροσώπως, είτε με νομίμως εξουσιοδοτημένο προς τούτο, άτομο, κατά τις εργάσιμες ημέρες και από ώρας 09.00 έως 13.00, ή ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή, στο Λιμεναρχείο Θήρας/Παράρτημα Πλοηγικού Σταθμού Σαντορίνης (Πληροφορίες: Ανθ/ρχος Λ.Σ. ΒΑΡΕΛΑΣ Π., τηλ.: 22860-23569) έως και την 06/09/2013 ημέρα Δευτέρα, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΘΗΡΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΛΟΗΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΥΠΙΚΑ/ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Αρχιπλοηγών-Πλοηγών

Δίπλωμα που δίνει δυνατότητα διακυβέρνησης πλοίου ανεξάρτητα από τους κόρους ολικής χωρητικότητας (Πλοιάρχου Α')