Οικονομία

Μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ

Μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ
Μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ Νέες αλλαγές έρχονται στο ασφαλιστικό , με τις αλλαγές αυτές να γίνονται σταδιακά και οι πρώτες να αφορούν τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ αφού θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα το Έθνος, η έκταση των αλλαγών συνδέεται άμεσα με τα οικονομικά των Ταμείων και καθοριστική θα είναι η επόμενη επίσκεψη της τρόικας στη χώρα μας. Σε περίπτωση που τα μέτρα για την είσπραξη των οφειλών και την αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας δεν αποδώσουν, οι δανειστές θα ζητήσουν νέες μειώσεις.

Ποιες αλλαγές αναμένονται να εφαρμοστούν στο ασφαλιστικό σύστημα το επόμενο διάστημα

Θα θεσπιστεί η εθνική σύνταξη των 36 ευρώ επίσης μειώνονται οι εργοδοτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία σύμφωνα με την μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης

Παράλληλα υπολογίζονται μειώσεις στα εφάπαξ αλλά και μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που μπορεί να φτάσουν και το 20%.Οι μειώσεις αναμένονται για το λόγω ότι πλεόν η σύνταξη και το εφάπαξ θα υπολογίζονται με βάσει τις κρατήσεις. Η εθνική σύνταξη θα τροποποιείτε ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες και από κει και πάνω για τον υπολογισμό του τελικού ποσού της σύνταξης θα καθορίζεται από την ασφαλιστική πορεία του κάθε ασφαλισμένου.

Σε όλα τα επικουρικά ταμεία θα δημιουργηθεί ο λεγόμενος ατομικός λογαριασμός του κάθε ασφαλισμένου ώστε να προκύπτει το ποσό που δικαιούται.