Οικονομία

Ο Τσακαλώτος στο Λονδίνο σε αποστολή προετοιμασίας εξόδου στις αγορές

Ο Τσακαλώτος στο Λονδίνο σε αποστολή προετοιμασίας εξόδου στις αγορές
«Επιχείρηση» προσέλκυσης επενδυτών και προεργασίας για δοκιμαστική έξοδο στις αγορές πραγματοποιεί ο υπουργός Οικονομικών κ. Τσακαλώτος που μεταβαίνει σήμερα στο Λονδίνο

O υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος αναχωρεί σήμερα για το Λονδίνο, όπου κατά το επόμενο διήμερο, θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός θα αναφερθεί στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η οποία έχει εισέλθει σε περίοδο ανάκαμψης διαμορφώνοντας, μετά και την συμφωνία του Eurogroup στις 15 Ιουνίου, κλίμα εμπιστοσύνης για προσέλκυση και αύξηση επενδύσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες θα παρουσιάσει στους ξένους επενδυτές την οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα και θα προβεί σε εκτιμήσεις σχετικά με το κατά πόσο υπάρχουν πιθανότητες μιας έστω και δοκιμαστικής εξόδου της χώρας μας στις αγορές.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εισηγηθεί μια προληπτική πιστωτική γραμμή με χρηματοδότηση 9 δις ευρώ που θα καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας μέχρι και τα μέσα του 2019 .

Στο μεταξύ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας χθες στο συνέδριο των εξαγωγέων υποστήριξε πως το ζήτημα των capital controls αποτέλεσαν συνέπεια εξωτερικών καταναγκασμών προς τη χώρα και πρόσθεσε πως αυτή η περίοδος βαίνει προς το τέλος της. «Το πλαίσιο των κεφαλαιακών ελέγχων έχει ήδη χαλαρώσει και με ταχύτατους ρυθμούς θα είμαστε σε θέση το επόμενο διάστημα να ολοκληρώσουμε την οριστική άρση τους, γεγονός που θα ενισχύσει αποφασιστικά την εξαγωγική δραστηριότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Δ. Τζανακοπουλος είπε πως επτά χρόνια μετά την έναρξη της κρίσης στη χώρα, η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική, κάτι που  αποτυπώνεται ήδη και στους βασικούς δείκτες της οικονομίας.