Οικονομία

Αποπνικτική κατάσταση ελέω σκουπιδιών - Δική της πρόταση η ΠΟΕ ΟΤΑ

Αποπνικτική κατάσταση ελέω σκουπιδιών - Δική της πρόταση η ΠΟΕ ΟΤΑ
Στους δρόμους θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη τα σκουπίδια καθώς η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε σύσκεψη που είχε την Κυριακή απέρριψε την πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών και αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Σήμερα μάλιστα, έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 11:00 έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας και η πραγματοποίηση συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των νομών. Στην Αθήνα ειδικότερα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:30 έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Για την Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα έξω από τα γραφεία της στις 10:30. Μετά θα γίνει πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Δική της πρόταση η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Η απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις ήρθε μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο υπουργείο Εσωτερικών όπου τους παρουσιάστηκε η πρόταση της κυβέρνησης.

Όπως δηλώνουν, τη Δευτέρα θα παρουσιάσουν τη δική τους πρόταση, για τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

«Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω αν η κυβέρνηση δεν κάνει αορίστου χρόνου τους εργαζόμενους που με δική της ευθύνη ανανέωσε τις συμβάσεις τους. Καλούμε την κυβέρνηση να μην καταθέσει τη νομοθετική ρύθμιση, γιατί θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα, θα στείλει στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους και στους ιδιώτες την αποκομιδή σκουπιδιών. Τη Δευτέρα θα έχουμε τη δική μας πρόταση», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.

Αναστέλλει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΠ-ΟΤΑ

Την ίδια στιγμή, η δέσμευση του υπουργείου Εσωτερικών για προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις εργασίας και για την κατάθεση ρύθμισης για τη συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων έως της έκδοση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ φαίνεται πως έπεισε την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ-ΟΤΑ) και έτσι η εκτελεστική επιτροπή της αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις.

Έτσι ένας μικρός αριθμός απορριμματοφόρων αναμένεται να βγει στους δρόμους. Να σημειωθεί πάντως ότι οι εργαζόμενοι έχουν δηλώσει ότι θα βγαίνουν περισσότερα απορριμματοφόρα που θα συγκεντρώνουν τα σκουπίδια από ευαίσθητα σημεία, όπως νοσοκομεία, γηροκομεία και λαϊκές αγορές.