Οικονομία

3800 προσλήψεις σχολικών φυλάκων απο τον ΟΑΕΔ

Προσλήψεις σχολικών φυλάκων ΟΑΕΔ Προσλήψεις σχολικών φυλάκων ΟΑΕΔ
3800 προσλήψεις σχολικών φυλάκων απο τον ΟΑΕΔ Σε συνέντευξη του ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης αναφέρθηκε στα κενά που έχουν προκύψει στα σχολεία της χώρας λόγω της διαθεσιμότητας και έκανε γνωστό ότι θα γίνουν 3800 προσλήψεις σχολικών φυλάκων μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ για τις προσλήψεις ανέργων σε δήμους που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε σχετικά με τους σχολικούς φύλακες και είπε ότι συναντήθηκε χθες με τη ΔΟΕ και συζήτησαν το θέμα, μεταξύ άλλων, ενώ γνωστοποίησε ότι θα γίνουν 3800 προσλήψεις σχολικών φυλάκων από τον ΟΑΕΔ μέσω ΕΣΠΑ με κοινωνικά κριτήρια σημειώνοντας ότι ο αριθμός όσων σχολικών φυλάκων έχουν μπει σε διαθεσιμότητα είναι 2234.

Επίσης ο υπουργός  αναφέρθηκε σχετικά με την αξιολόγηση στους ΟΤΑ και τόνισε ότι για πρώτη φορά υπάρχει η συναίνεση όλων των φορέων στους ΟΤΑ για να γίνει η αξιολόγηση και οι δήμοι συνεργάζονται. Ο κ. Μιχελάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ , σημείωσε ότι δεν έχει απολυθεί κανείς μέχρι τώρα από τη διαθεσιμότητα.

Ο κ. Μιχελάκης είπε ακόμα ότι πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών και μετά η αναδιάρθρωσή τους, διαψεύδοντας τα σχετικά δημοσιεύματα για μαζικές απολύσεις στα δημοτικά ραδιόφωνα.

Αναφερόμενος στη δημοτική αστυνομία, είπε ότι ο θεσμός της δημοτικής αστυνομίας δεν υλοποιήθηκε πραγματικά και γνωστοποίησε ότι το 10% των δημοτικών αστυνομικών θα εξαιρεθεί από την μετακίνηση.

Απαντώντας στην ερώτηση για το αν το υπουργείο είναι έτοιμο για εκλογές, είπε ότι το υπουργείο είναι πάντα έτοιμο για τη διεξαγωγή οποιωνδήποτε εκλογών.

Αναφερόμενος στο πλεόνασμα, είπε ότι όπως φαίνεται από τις ενδείξεις, φέτος θα υπάρχει πλεόνασμα.