Οικονομία

Συνεχές ωράριο στα Φαρμακεία

Συνεχές το ωράριο στα Φαρμακεία Συνεχές το ωράριο στα Φαρμακεία
Συνεχές ωράριο στα Φαρμακεία φέρνει νέο νομοσχέδιο Νέο ωράριο για τα φαρμακεία προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη νέα φαρμακευτική πολιτική. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο θα παρουσιαστεί τις προσεχείς ημέρες,θεσπίζει συνεχές ωράριο στα φαρμακεία.

Σύμφωνα με την Ημερησία το ωράριο των φαρμακείων θα είναι συνεχές, κάθε μέρα 8:30 το πρωί έως 8:30 το βράδυ, και το Σάββατο 8:30 το πρωί έως 5:00 το απόγευμα. Η σχετική αρμοδιότητα «επιστρέφει» στο υπουργείο Υγείας και οι φαρμακευτικοί σύλλογοι θα μπορούν να έχουν το 25% των φαρμακείων τους ανοιχτό Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο για τους φαρμακοποιούς που δεν έχουν ενταχθεί σε διευρυμένο ωράριο.

Στο νομοσχέδιο επίσης θεσπίζεται και αμοιβή ανά απόδειξη που κόβουν οι φαρμακοποιοί που εφημερεύουν. Συγκεκριμένα οι πελάτες που απευθύνονται για την αγορά φαρμάκων σε εφημερεύων φαρμακείο θα πληρώνουν εξτρά 1ευρώ ανά απόδειξη που κόβει το φαρμακείο .Μέχρι στιγμής το κόστος λειτουργίας κατά την εφημερία ήταν ενσωματωμένο στη λιανική τιμή των φαρμάκων.