Οικονομία

Εγκρίθηκε η προκαταβολή για τις άμεσες ενισχύσεις αγροτών 2013

Εγκρίθηκε η προκαταβολή για τις άμεσες ενισχύσεις αγροτών 2013
Εγκρίθηκε η προκαταβολή για τις άμεσες ενισχύσεις αγροτών 2013 Ομόφωνη στήριξη έλαβε η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επιτραπεί στα κράτη μέλη να προκαταβάλουν μέχρι και το 50% των άμεσων ενισχύσεων των αγροτών για το 2013, κατά την διάρκεια συνεδρίασης της σχετικής Επιτροπής Διαχείρισης Άμεσων Ενισχύσεων, στις 11 Σεπτεμβρίου.


Το ποσοστό αυτό μπορεί να αυξηθεί έως και 80% ειδικά για το βόειο και το μοσχαρίσιο κρέας.

Ο εν λόγω κανονισμός θα βοηθήσει τους αγρότες να αμβλύνουν τις οικονομικές δυσκολίες που προέκυψαν από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, κυρίως τον σκληρό χειμώνα και τις σοβαρές βροχοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές στις αρχές του έτους.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι εν λόγω προκαταβολές μπορούν να χορηγηθούν από τις 16 Οκτωβρίου 2013 αντί για την 1η Δεκεμβρίου, με την προϋπόθεση ότι τα κράτη μέλη θα έχουν επαληθεύσει τις αιτήσεις με το συνήθη τρόπο.

Επί του θέματος ο Επίτροπος Γεωργίας, κ. Dacian Cioloş, δήλωσε: «Παρελθόν η

Η εμπειρία του παρελθόντος δείχνει ότι μια προσαρμογή, όπως αυτή μπορεί να είναι μια σημαντική ώθηση για την οικονομική διευκόλυνση των αγροτών, η οποία είναι απαραίτητη σε ορισμένες περιοχές μετά από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες στις αρχές του έτους».