Οικονομία

Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία

Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία
Μέσω ΑΣΕΠ οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία Οι προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία θα γίνεται πλέον μόνο υπο την εποπτεία του ΑΣΕΠ σύμφωνα με την διάταξη του νομοσχεδίου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση απο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Γοα πρώτη φορά φέτος το ΑΣΕΠ είχε την εποπτεία της ανάρτησης των πινάκων επικουρικού προσωπικού για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία του ΕΣΥ μέσω των ΥΠΕ.Η εποπτεία πλέον των προσλήψεων από το ΑΣΕΠ σύμφωνα με την διάταξη που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr νομοθετείτε και η  πρόσληψη του επικουρικού αυτού προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου τελεί υπό τον έλεγχο του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού ΑΣΕΠ.

Επίσης το ΑΣΕΠ κατά την άσκηση της ανωτέρω αρμοδιότητάς του θα εφαρμόζει αναλογικά, όπου είναι απαραίτητο, τις σχετικές διατάξεις του Ν. 2190/1994, όπως ισχύει, Οι αναγκαίες λεπτομέρειες για την εφαρμογή της παρούσας διάταξης καθορίζονται με απόφαση των Υπουργών Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, μετά από πρόταση του ΑΣΕΠ.