Πολιτική

Κασσελάκης στο Documento: Δεν θα προσφύγω στα δικαστήρια, μένω ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης στο Documento: Δεν θα προσφύγω στα δικαστήρια, μένω ΣΥΡΙΖΑ Φωτογραφία: Dimitris Kapantais / SOOC
Δεν ήρθε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ, να γίνουμε το πιο αμεσοδημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης, αναφέρει ο «πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ» - όπως υπογράφει ο ίδιος.

Προαναγγέλλει ουσιαστικά την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως προκύπτει με άρθρο του στο Documento της Κυριακής.

«Είναι το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ; Είμαι πεπεισμένος πως όχι. Γι΄ αυτό "είμαι εδώ"», αναφέρει χαρακτηριστικά ο «πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», όπως υπογράφει ο ίδιος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης διαβεβαιώνει πως ο αγώνας θα είναι πολιτικός και, συνεπώς, δεν πρόκειται να προσφύγει στα δικαστήρια, καθώς δεν θέλει να πληγώσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποκαλύπτει μάλιστα γιατί δεν άκουσε τις εισηγήσεις να ιδρύσει νέο κόμμα και δηλώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο παρελθόν, αλλά έχει και μέλλον, κάτι για το οποίο θα αγωνιστεί και ο ίδιος.

Τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να έχει και όραμα και κόμμα που θα φέρνει την κυβερνησιμότητα, καθώς και ότι έχει φτάσει η ώρα να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ το πιο αμεσοδημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης.

Παράλληλα, αφήνει αιχμές για το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι όπως είδαμε στο ντιμπέιτ, το φως δεν μπορεί να έρθει από αλλού, παρά μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνει δε το άρθρο του ως εξής:

«Το όραμα της μιας σύγχρονης Αριστεράς θα φέρει την κοινωνία των πολλών απέναντι στην οικονομική ολιγαρχία που την υπερασπίζεται μια διεφθαρμένη κυβέρνηση σε αποδρομή.

Από αυτήν τη μάχη δεν μπορώ να λείπω. "Ως στρατηγός;", είναι η δημοσιογραφική ερώτηση των ημερών. Κι όσοι ρωτούν ξεχνούν ότι η μεγαλύτερη τιμή είναι να είσαι στρατιώτης μέσα σε έναν κόσμο που αγωνίζεται για να κάνει τη ζωή του καλύτερη».