Οικονομία

ΛΕΠΕΤΕ: Καταβάλλονται οι επικουρικές του Νοεμβρίου

ΛΕΠΕΤΕ: Καταβάλλονται οι επικουρικές του Νοεμβρίου
Θα καταβληθούν τελικά οι επικουρικές συντάξεις του μηνός Νοεμβρίου στους περίπου 16.000 συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας. Η Διοικούσα Επιτροπή (ΔΕ) του Λογαριασμού Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ) αποφάσισε να καλύψει τη δαπάνη, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας έχει επιλέξει εφεξής να μην καλύπτει την ανάλογη παροχή

Με επίσημη ανακοίνωση η ΔΕ του ΛΕΠΕΤΕ επισημαίνει ότι αποφασίστηκε η καταβολή για το μήνα Νοέμβριο «κατ’ εξαίρεση και λόγω της ανάγκης για την επιβίωση των συνταξιούχων».

Μάλιστα για το θέμα κατέθεσε ενυπόγραφα επιστολή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΣΣΕΤΕ) κ. Γιάννης Πορτούλας κατά την χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Διαχειριστικής Επιτροπής του Λογαριασμού. Όπως σημείωσε ο κ. Πορτούλας «η καταβολή αυτή και η κάλυψη του οργανικού ελλείμματος πρέπει να γίνεται όπως τα τελευταία 10 χρόνια από την Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από τη νομική της υποχρέωση».

Πάντως χθες το αρμόδιο δικαστήριο το αίτημα των συνταξιούχων για την έκδοση προσωρινής διαταγής καταβολής της επικούρησης. Αποτέλεσμα είναι ο Σύλλογος να εξετάσει το ενδεχόμενο νέων νομικών πρωτοβουλιών αλλά και απεργιακών κινητοποιήσεων.