Οικονομία

Εθνική Τράπεζα: Προχωρά στη διάθεση μιας σειράς «πράσινων» καταναλωτικών δανείων

Εθνική Τράπεζα: Προχωρά στη διάθεση μιας σειράς «πράσινων» καταναλωτικών δανείων Φωτογραφία: sooc
Η Εθνική Τράπεζα προχωρά στη διάθεση μιας σειράς «πράσινων» καταναλωτικών δανείων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών φοιτητών.

Τα νέα δάνεια απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να αναβαθμίσουν ενεργειακά την κατοικία τους ή να καλύψουν το κόστος σπουδών τους, είτε πρόκειται για προπτυχιακές είτε για μεταπτυχιακές σπουδές.

Τα δάνεια αυτά προσφέρονται με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (European Investment Fund), καθιστώντας την Εθνική Τράπεζα την πρώτη ελληνική τράπεζα που υπογράφει Επιχειρησιακή Συμφωνία με το Ταμείο αυτό. Η συμφωνία αφορά τα προγράμματα Sustainability και Skills & Education του εγγυοδοτικού σχήματος Invest EU, με στόχο τη χρηματοδότηση φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας, η συνεργασία αυτή παρέχει εξειδικευμένη υποστήριξη και χρηματοδότηση σε τομείς κρίσιμης σημασίας για τους πελάτες της, την κοινωνία και το περιβάλλον. Τα συγκεκριμένα προγράμματα επιτρέπουν τη χορήγηση καταναλωτικών δανείων για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος, την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας, την εγκατάσταση οικιακού φωτοβολταϊκού συστήματος και την κάλυψη κόστους σπουδών, όπως για πρώτο πτυχίο, μεταπτυχιακό ή σεμινάρια πιστοποιημένων φορέων.

Τα δάνεια αυτά διακρίνονται για το εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο, λόγω της εγγύησης του Ταμείου Invest EU, καθώς και για την γρήγορη διαδικασία απόκτησης. Επιπλέον, προσφέρουν αυξημένο ποσό χρηματοδότησης και μεγαλύτερη διάρκεια αποπληρωμής σε σύγκριση με αντίστοιχα δάνεια χωρίς τη συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα νέα καταναλωτικά δάνεια με την εγγύηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Εθνικής Τράπεζας στο www.nbg.gr ή οποιοδήποτε από τα καταστήματά της. Η πλήρης γκάμα των αναγκών και παρεμβάσεων που χρηματοδοτούνται είναι διαθέσιμη στο εργαλείο EIF Invest EU Sustainability Guarantee Tool στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων.

Η Εθνική Τράπεζα διατηρεί τη δέσμευσή της να στηρίζει τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών της, τον κοινωνικό της ρόλο και τις δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ενισχύοντας τις «πράσινες» πρωτοβουλίες και προϊόντα της.