Οικονομία

ΟΙΥΕ: Μαύρα Χριστούγεννα για 9.500 σχολικές καθαρίστριες

ΟΙΥΕ: Μαύρα Χριστούγεννα για 9.500 σχολικές καθαρίστριες
Απλήρωτες από την έναρξη του σχολικού έτους, δηλαδή εδώ και τέσσερις μήνες είναι 9.500 καθαρίστριες.

Την καταγγελία αυτή πραγματοποίησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), που κατηγορεί για αδιαφορία και για εμπαιγμό το υπουργείο Παιδείας. Τονίζει δε με νόημα ότι «από τη μια το ίδιο το Υπουργείο και από την άλλη το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ), που είναι ο αρμόδιος φορέας για τη διεκπεραίωση της πληρωμής των καθαριστριών και χρηματοδοτείται από το Υπουργείο για το σκοπό αυτό, ρίχνουν το μπαλάκι της ευθύνης ο ένας στον άλλο, αδιαφορώντας εάν οι εργαζόμενες θα πληρωθούν ή όχι».
Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι, για την πληρωμή των συμβασιούχων καθαριστριών κατά το τρέχον σχολικό έτος (2017-2018) έχει εκδοθεί από το Σεπτέμβριο η σχετική Υπουργική Απόφαση με την οποία έχει εγκριθεί όλο το απαραίτητο κονδύλι για την καθαριότητα των δημοσίων σχολείων.
Η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει «απαράδεκτη αυτή τη διελκυστίνδα στην οποία η Πολιτεία έχει εμπλέξει τις εργαζόμενες» και ζητάει την «άμεση παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, ώστε να προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες τόσο προς το ΙΝΕΔΙΒΙΜ όσο και προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να καταβληθούν έγκαιρα και οπωσδήποτε πριν τα Χριστούγεννα, τα δεδουλευμένα των εργαζομένων».