Οικονομία

Ναυάγιο για το ΛΕΠΕΤΕ - Πορεία συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας στο υπ. Εργασίας

Ναυάγιο για το ΛΕΠΕΤΕ - Πορεία συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας στο υπ. Εργασίας
Πριν τρεις ώρες πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της διαχειριστικής επιτροπής του ΛΕΠΕΤΕ η οποία κατέληξε σε ναυάγιο. Οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας κατευθύνονται προς το υπουργείο Εργασίας

Στην συνεδρίαση η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας πρότεινε από το ποσό του 13% των εισφορών που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι και να πληρωθεί ένας μήνας σε 16.000 συνταξιούχους του επικουρικού ταμείου.

Οι συνταξιούχοι αρνήθηκαν την πρόταση της Διοίκησης και πραγματοποιούν πορεία στο υπουργείο Εργασίας για να ζητήσουν πολιτική λύση για το πρόβλημα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υφυπουργός Εργασίας κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος έχει ταχθεί από το βήμα της Βουλής υπερ των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας ενώ την 17η Ιανουαρίου ημέρα Τετάρτη θα εκδικαστεί στο αρμόδιο δικαστήριο η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι συνταξιούχοι κατά της Διοίκησης της Τράπεζας.

Η καταβολή λοιπόν των επικουρήσεων δεν εξαρτάται από τις εισφορές των εν ενεργεία υπαλλήλων αλλά αποτελεί επιστροφή στον κάθε συνταξιούχο των κεφαλαίων, που αποταμιεύτηκαν για λογαριασμό του το προηγούμενο 35ετές διάστημα.