Οικονομία

Τροποποιήσεις για την ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών μεταναστών

Τροποποιήσεις για την ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών μεταναστών
Τροποποιήσεις στον κώδικα μεταναστευτικής πολιτικής, προαναγγέλλει το υπουργείο Εργασίας για να υπάρξει απολύτως ισότιμη ασφαλιστική κάλυψη για τα τέκνα των οικογενειών πολιτών τρίτων χωρών που ζουν στην Ελλάδα.

Αφορμή στάθηκε ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που κατήγγελλε ότι στην τροπολογία για τη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας, κινδυνεύουν να χάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη τα παιδιά των μεταναστών που ενηλικιώνονται, αν σπουδάζουν ή είναι άνεργα. 

Το υπουργείο Εργασίας γνωστοποίησε πριν από λίγο ότι βρίσκεται ήδη σε συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ώστε το δεύτερο να προωθήσει τις αναγκαίες τροποποιήσεις. Πάντως, επισημαίνεται ότι το καθεστώς για τον ορισμό των μελών της οικογένειας πολιτών τρίτων χωρών που ζουν στην Ελλάδα είναι διαμορφωμένο από τον νόμο 4251/2014 (Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης).

Η τροπολογία, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, «δεν άλλαξε και δεν θα μπορούσε να αλλάξει τον ορισμό των προστατευόμενων τέκνων των οικογενειών πολιτών τρίτων χωρών που ζουν στην Ελλάδα, όπως ορίζεται από τον νόμο