Οικονομία

ΤΕΕ προς ΕΦΚΑ: Να σταματήσει η είσπραξη των αναδρομικών εισφορών

ΤΕΕ προς ΕΦΚΑ: Να σταματήσει η είσπραξη των αναδρομικών εισφορών
Επιστολή προς τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, απέστειλε ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός, ζητώντας να εφαρμοστεί άμεσα η εγκύκλιος που εξέδωσε χθες το υπουργείο Εργασίας και η οποία αφορά τη μη είσπραξη των αναδρομικών εισφορών της Ειδικής Προσαύξησης των ασφαλισμένων του πρώην ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ.

Ουσιαστικά, το ΤΕΕ ζητάει να υπάρξει αναστολή της διαδικασίας είσπραξης (και της ισχύος των σχετικών ειδοποιητηρίων του ΕΦΚΑ) αλλά και συμψηφισμός ή επιστροφή (όπου απαιτείται) των αντιστοίχων χρεώσεων για όσους έχουν ήδη καταβάλλει το σχετικό ποσό.

Υπενθυμίζεται ότι με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, οι ασφαλισμένοι του πρώην ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ (περίπου 40.000 μηχανικοί) δεν υποχρεούνται στην αναδρομική καταβολή εισφορών για το διάστημα από 1/7/2011 έως 31/12/2014 μετά την κατάργηση της Ειδικής Προσαύξησης με το Ν. 4387/2016. Στην επιστολή του ο κ. Στασινός επισημαίνει την αναγκαιότητα της άμεσης δραστηριοποίησης του ΕΦΚΑ στο ζήτημα «καθώς η προθεσμία πληρωμής των αναδρομικών πρόσθετων εισφορών, όπου περιλαμβάνεται και η ειδική προσαύξηση, λήγουν στις 30/3/2018». Παράλληλα σημειώνεται ότι πολλοί ασφαλισμένοι έχουν ήδη καταβάλλει τις σχετικές εισφορές και απαιτείται συμψηφισμός ή επιστροφή για λόγους ισότιμης μεταχείρισης.