Οικονομία

Ποιοι πρέπει να πάρουν από την εφορία νέο κλειδάριθμο taxisnet

Ποιοι πρέπει να πάρουν από την εφορία νέο κλειδάριθμο taxisnet Ποιοι πρέπει να πάρουν από την εφορία νέο κλειδάριθμο taxisnet
Ποιοι πρέπει να πάρουν από την εφορία νέο κλειδάριθμο taxisnet μέχρι το τέλος του 2013 Νέο κλειδάριθμο θα πρέπει να πάρουν από τις εφορίες οι φορολογούμενοι που είχαν εκδόσει κλειδάριθμο πρίν την λειτουργία του νέου taxisnet δηλαδή πρίν από τον Δεκέμβριο του 2010.

Συγκεκριμένα οι φορολογούμενοι που πρέπει να βγάλουν νέο κλειδάριθμο για το taxisnet είναι οι φορολογούμενοι οι οποίοι ήταν εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου taxisnet, τον Δεκέμβριο του 2010. Οι φορολογούμενοι δεν θα μπορούν από 1/1/2014 να χρησιμοποιήσουν το taxisnet με τους παλιούς κωδικούς.

Με email που απεστάλει σε φορολογουμένους από την Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων δίνονται οδηγίες ώστε να προσέλθουν στο τμήμα μητρώου οποιασδήποτε εφορίας προκειμένου να παραλάβουν νέο κλειδάριθμο .

Για την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού, οι φορολογούμενοι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν το συνθηματικό (password) του αρχικού τους λογαριασμού. Αν δεν τον γνωρίζουν θα πρέπει να κάνουν αίτηση επανεγγραφής στη ΓΓΠΣ, πριν την επίσκεψη στη εφορία

Οι οδηγίες της Γενικής Γραμματείας σχετικά με την ενεργοποίηση του νέου λογαριασμού στη ΓΓΠΣ, μετά τη λήψη του νέου κλειδαρίθμου και έχοντας πρόχειρο τον ΑΦΜ, γίνεται σε τέσσερα βήματα:
1. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων http://link.minfin.gr/register

2. Επιλέξτε «Ενεργοποίηση Λογαριασμού»(3η στη σειρά υπηρεσία)

3. Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο«Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 1 από 2) συμπληρώστε τα στοιχεία που απαιτούνται (Username, Κωδικό, ΑΦΜ, Κλειδάριθμο με τις παύλες και τους χαρακτήρες της εικόνας) και πατήστε «Επόμενο».

4. Στη φόρμα που εμφανίζεται με τίτλο «Ενεργοποίηση Λογαριασμού» (Βήμα 2 από 2) επιλέξτε και πληκτρολογήστε ένα νέο κωδικό, πληκτρολογήστε τον ξανά για επιβεβαίωση και πατήστε «Ενεργοποίηση». Από τη στιγμή αυτή ο παλιός κωδικός δεν ισχύει πλέον και έχει αντικατασταθεί από τον καινούργιο που επιλέξατε.