Οικονομία

Μεταβολές στοιχείων συνταξιούχων πρώην ΤΑΠ ΟΤΕ

Μεταβολές στοιχείων συνταξιούχων πρώην ΤΑΠ ΟΤΕ Μεταβολές στοιχείων συνταξιούχων πρώην ΤΑΠ ΟΤΕ
Μεταβολές στοιχείων συνταξιούχων πρώην ΤΑΠ ΟΤΕ Οι μεταβολές στοιχείων συνταξιούχων του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ γίνονται στα τμήματα μητρώου του ΙΚΑ και όχι στα Τοπικά Υποκαταστήματα Ασφαλισμένων του εντασσόμενου κλάδου σύνταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ γίνεται γνωστό ότι το Τοπικό Υποκατάστημα Ασφαλισμένων του εντασσόμενου κλάδου σύνταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ, δεν περιλαμβάνεται Τμήμα Μητρώου για την αντιμετώπιση των θεμάτων συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του , ώστε να γίνουν μεταβολές των στοιχείων των συνταξιούχων του κλάδου.

Για μεταβολές των στοιχείων τους και οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι θα πρέπει να παραπέμπονται άμεσα στα Τμήματα Μητρώου των Υποκαταστημάτων ΙΚΑ του τόπου κατοικίας τους.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε για το λόγω ότι παρά τις οδηγίες της Διοίκησης του ΙΚΑ ορισμένα Τμήματα Πληρωμών Συντάξεων Υποκαταστημάτων ΙΚΑ εξακολουθούν να διαβιβάζουν αιτήματα των εν λόγω συνταξιούχων για μεταβολή στοιχείων τους (επωνύμου, Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας κ.λ.π.) στο «Τοπικό Υποκατάστημα Ασφαλισμένων του εντασσόμενου κλάδου σύνταξης του Τ.Α.Π.-Ο.Τ.Ε.», με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυσλειτουργίες και καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Επίσης η εγκύκλιος επισημαίνει ότι, η ίδια διαδικασία (ενημέρωση και άμεση παραπομπή στο Τμήμα Μητρώου του Υποκαταστήματος ΙΚΑ του τόπου κατοικίας του) θα πρέπει να ακολουθείται και όταν, κατά την υποβολή αιτήματος συνταξιοδότησης στο «Τοπικό Υποκατάστημα Ασφαλισμένων του εντασσόμενου κλάδου σύνταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ.», διαπιστώνεται ότι ο ενδιαφερόμενος διαθέτει περισσότερους από ένα Αριθμούς Μητρώου Ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.).