Οικονομία

«Λάδι στην φωτιά» με τροπολογία για ηλεκτρονική αξιολόγηση στο Δημόσιο

«Λάδι στην φωτιά» με τροπολογία για ηλεκτρονική αξιολόγηση στο Δημόσιο
Παρότι ο διάλογος Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για το θέμα της αξιολόγησης στο Δημόσιο δεν έχει ολοκληρωθεί και μάλιστα δεν έχει υπάρξει ακόμη κοινός τόπος ανάμεσα στις δύο πλευρές, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσε σήμερα στη Βουλή τροπολογία με την οποία τροποποιειται η διαδικασία και θεσπίζεται η ηλεκτρονική αξιολόγηση των υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα.

Τα βασικά σημεία του νόμου που αλλάζουν με τη συγκεκριμένη τροπολογία είναι πως:

– Θεσπίζεται η ηλεκτρονική διεξαγωγή της διαδικασίας αξιολόγησης των υπαλλήλων και των προϊσταμένων οργανικών μονάδων, η οποία διενεργείται μέσω ειδικής πλατφόρμας, που εντάσσεται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου.

– Επανακαθορίζεται η διαδικασία αξιολόγησης (ορισμός αξιολογητών, συμπλήρωση των εκθέσεων αξιολόγησης) και, ειδικότερα για το έτος 2017, παρέχεται η εξουσιοδότηση για τον καθορισμό, με υπουργική απόφαση, του χρονικού διαστήματος, κατά το οποίο διενεργείται η αξιολόγηση, καθώς και των επιμέρους φάσεων αυτής.

– Η μορφή και το περιεχόμενο του ανώνυμου ερωτηματολογίου αξιολόγησης των προϊσταμένων από τους υφισταμένους, καθορίζεται με υπουργική απόφαση, όπως επίσης και κάθε άλλη λεπτομέρεια εφαρμογής της διαδικασίας αξιολόγησης.

– Η διαδικασία της συμβουλευτικής συνέντευξης μεταξύ του αξιολογούμενου υπαλλήλου και του άμεσου ιεραρχικά προϊσταμένου αυτού επανακαθορίζεται .