Οικονομία

Οι εταιρείες και οι ιδιώτες με τις μεγαλύτερες οφειλές στο Δημόσιο - Όλα τα ονόματα

Οι εταιρείες και οι ιδιώτες με τις μεγαλύτερες οφειλές στο Δημόσιο - Όλα τα ονόματα Φωτογραφία: Eurokinissi
Στην κορυφή της λίστας των νομικών προσώπων βρίσκεται η πτωχευμένη Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, με συνολικές οφειλές που υπερβαίνουν τα 13 δισ. ευρώ

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δημοσιοποίησε τις λίστες με τα ονόματα και τις επωνυμίες των μεγαλύτερων οφειλετών του Δημοσίου. Αυτές οι λίστες περιλαμβάνουν φυσικά και νομικά πρόσωπα με οφειλές άνω των 150.000 ευρώ προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, οι οποίες έχουν καθυστερήσει στην καταβολή τους για περισσότερο από ένα έτος.

Στην κορυφή της λίστας των νομικών προσώπων βρίσκεται η πτωχευμένη Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, με συνολικές οφειλές που υπερβαίνουν τα 13 δισ. ευρώ. Ακολουθεί η Ολυμπιακή Αεροπορία, με χρέη που αγγίζουν τα 2,3 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τα φυσικά πρόσωπα, πρώτος στη λίστα εμφανίζεται ο Costa Chris, με οφειλή περίπου 1 δισ. ευρώ. Στη δεύτερη θέση είναι ο Αποστολίδης Panay, με παρόμοιο ποσό, ενώ ακολουθούν ο Ιωάννου Ιωάννης, με οφειλή ύψους 830 εκατ. ευρώ, και ο Ανθεμίδης Γεώργιος, με χρέη 470 εκατ. ευρώ.

Η δημοσίευση των ονομάτων αυτών, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, στοχεύει στη διαφάνεια και στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς.

Δημοσιοποίηση οφειλετών με χρέη άνω των 150.000€

ΕΔΩ τα Φυσικά πρόσωπα - (31/07/2024) 

ΕΔΩ τα Νομικά πρόσωπα - (31/07/2024)