Οικονομία

Νεες συμβάσεις γιατρών και οδοντιάτρων του ΕΟΠΥΥ για το 2014

Νεες συμβάσεις γιατρών και οδοντιάτρων του ΕΟΠΥΥ για το 2014 Νεες συμβάσεις γιατρών και οδοντιάτρων του ΕΟΠΥΥ για το 2014
Νεες συμβάσεις γιατρών και οδοντιάτρων του ΕΟΠΥΥ για το 2014 Την υπογραφή νέων συμβασεων ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ από τους γιατρούς και τους οδοντίατρους του Οργανισμού για το έτος 2014 αφού λήγει η παράταση που είχε δοθεί για τις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις στις 31/12/2013.

Συγκεκριμένα ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους γιατρούς οδοντιάτρους που λήγουν οι συμβάσεις τους και επιθυμούν την ανανέωση τους να υπογράψουν την παράταση των συμβάσεων τους .

Επίσης οι Διεθυντές των μονάδων του ΕΟΠΥΥ πρέπει να καλέσουν τους ιατρούς των ενταχθέντων κλάδων στον ΕΟΠΥΥ, από το ΕΤΑΑ και τον ΟΠΑΔ, οι οποίοι είχαν συμβάσεις μίσθωσης έργου που έληξαν το έτος 2012 και αυτές που έληξαν εντός του έτους 2013, να υπογράψουν τη σχετική παράταση σύμβασης μίσθωσης έργου. Η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ κάνει γνωστό ότι οι παραπάνω ιατροί θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους ως θεραπευτές ιατροί του ΕΟΠΥΥ και όχι ως ελεγκτές ιατροί.

Οι ιατροί που επιθυμούν να υπογράψουν την παράταση των συμβάσεων, θα υποβάλουν προηγουμένως στην υπηρεσία τα κάτωθι δικαιολογητικά
Α)  Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86:
α) Ότι δεν κατέχουν άλλη έμμισθη θέση στο Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. και σε περίπτωση που θα καταλάβουν στο μέλλον θα υποβάλουν έγγραφη δήλωση.
β) Ότι δεν απασχολούνται σε ιδιωτικές Κλινικές ή Εργαστήρια που έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
γ) Ότι δεν είναι μέτοχοι κλινικών ή εργαστηρίων, ούτε η σύζυγός τους ούτε τα τέκνα τους.
δ) Ότι δεν λαμβάνουν σύνταξη από οιονδήποτε φορέα.
ε) Ότι δεν έχουν απολυθεί από Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης εξαιτίας πειθαρχικού ή άλλου παραπτώματος
στ) Ότι έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ
Β) Βεβαίωση του οικείου Ιατρικού Συλλόγου.

Το πρωτότυπο αυτής θα σταλεί στη Δ/νση Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ, ένα αντίγραφο θα σταλεί στα αντίστοιχα τμήματα μισθοδοσίας των φορέων από τους οποίους προέρχονται οι ιατροί, ένα θα παραμείνει στη Μονάδα και ένα αντίγραφο θα δοθεί στο συμβαλλόμενο ιατρό/ οδοντίατρο.

Οι ιατροί οδοντίατροι, με την υπογραφή της σύμβασης θα αναλαμβάνουν αυθημερόν υπηρεσία.