Οικονομία

Χωρίς αποτέλεσμα άλλη μια συνάντηση συνταξιούχων με τον Πετρόπουλο

Χωρίς αποτέλεσμα άλλη μια συνάντηση συνταξιούχων με τον Πετρόπουλο
Άκαρπη απέβη η συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ανάμεσα σε εκπροσώπους των συνταξιούχων και τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο.

Άκαρπη απέβη η συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο ανάμεσα σε εκπροσώπους των συνταξιούχων και τον υφυπουργό Εργασίας, Τάσο Πετρόπουλο. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων, νωρίτερα το πρωί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και ακολούθησε πορεία έως το υπουργείο Εργασίας.

sintaksiouxoi1

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, εκπρόσωποι των συνταξιούχων δήλωσαν ότι ο κ. Πετρόπουλος δεν τους απάντησε το παραμικρό για τα ζητήματα που έθεσαν.

Συνεπώς, παραμένει ο κίνδυνος μείωσης των συντάξεων από 1.119 και μετά, λόγω της διαδικασίας επανυπολογισμού τους και εφαρμογής του μέτρου της προσωπικής διαφοράς.

Βέβαια πρέπει να επισημανθεί ότι ο κ. Πετρόπουλος έχει ανοιχτά υποστηρίξει ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα κριθεί προς το τέλος του τρέχοντος έτους, όταν δηλαδή θα υπάρχουν συγκεκριμένα «δείγματα γραφής» για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Αν δηλαδή, επιτευχθούν οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα θα ζητηθεί από τους Θεσμούς να μην εφαρμοστούν οι προγραμματισμένες περικοπές…

sintaksiouxoi2

Οι συνταξιούχοι δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για τις διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας και θέλουν το ΣτΕ να κρίνει ως συνταγματικό το νόμο Κατρούγκαλου. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε θα νομιμοποιηθούν στην πράξη διατάξεις όπως εκείνες που αφορούν τον επανυπολογισμό των συντάξεων και έχουν καταγγελθεί από τους συνταξιούχους, με προσφυγές στη δικαιοσύνη.