Οικονομία

Στον αέρα οι 10.000 προσλήψεις του ΟΑΕΔ άλλαξαν τα αποτελέσματα

Στον αέρα οι 10.000 προσλήψεις του ΟΑΕΔ άλλαξαν τα αποτελέσματα Στον αέρα οι 10.000 προσλήψεις του ΟΑΕΔ άλλαξαν τα αποτελέσματα
Στον αέρα οι 10.000 προσλήψεις του ΟΑΕΔ  άλλαξαν τα αποτελέσματα Ο ΟΑΕΔ χθές ημέρα Παρασκευή προχώρησε αιφνιδίως σε αλλαγές στα αποτελέσματα για την κοινωφελή εργασία και την προκήρυξη για τις 10.000 θέσεις εργασίας ΥΕ ξαφνιάζοντας τους επιτυχόντες και τινάζει κυριολεκτικά το πρόγραμμα στον αέρα.

Οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν χιλιάδες επιτυχόντες της προκήρυξης του ΟΑΕΔ αφού η αφαίρεση τους από τους πίνακες των οριστικών αποτελεσμάτων τους στερεί την πρόσληψη τους σε δημόσιους φορείς αλλά και από την συμμετοχή τους από την επόμενη προκήρυξη.

Ο ΟΑΕΔ δεν έχει εκδώσει καμία επίσημη ανακοίνωση για το λόγω της αλλαγής των αποτελεσμάτων αλλά όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr υπήρξαν λάθη στην μοριοδότηση των υποψηφίων και προχώρησε σε διόρθωση των μορίων σε χιλιάδες από αυτούς.

Συγκεκριμένα από αυτά που προκύπτουν από τον τροποποιημένο πίνακα , είχαν υπολογιστεί λάθος μόρια στους υποψηφίους για την διάρκεια της ανεργίας τους με αποτέλεσμα, για να μην ακυρωθεί η διαδικασία , η διοίκηση του ΟΑΕΔ να προχωρήσει σε πλήρη αλλαγή του πίνακα των επιτυχόντων αρκετές ημέρες αφού ήδη οι επιτυχόντες έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους στους φορείς που προσλαμβάνονται και σε λίγες ημέρες θα έπιαναν δουλειά.

Το πρόγραμμα αυτή την στιγμή έχει τιναχτεί κυριολεκτικά στον αέρα αφού οι επιτυχόντες διαμαρτύρονται έντονα για την αφαίρεση τους από τους πίνακες των προσληφθέντων. Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν έχει ενημερώσει ακόμη για πιο λόγο έγιναν αλλαγές με αποτέλεσμα οι επιτυχόντες να μην έχουν ενημερωθεί γιατί τους στερείται η θέση εργασίας που περίμεναν τόσο διάστημα έστω και για 5 μήνες και με 490 ευρώ το μήνα.

Το τραγελαφικό είναι ότι υποψήφιοι που έχουν κάνει υπεύθυνη δήλωση μη αποδοχής θέσης βρίσκονται ακόμη στον διορθωμένο πίνακα, άρα δεν θα είναι ούτε αυτός ο τελικώς πίνακας επιτυχόντων.

Εαν πάρουμε και παράδειγμα από τα προηγούμενα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας συνεχίζεται ο εμπαιγμός από τον ΟΑΕΔ στους επιτυχόντες ανέργους . Με την αλλαγή αυτή των αποτελεσμάτων όσοι αφαιρέθηκαν από τους επιτυχόντες δεν μπορούν να συμμετάσχουν στην δεύτερη προκήρυξη των 27.948 θέσεων αφού οι αιτήσεις έληξαν πριν λίγες ημέρες αλλά όπως ορίζει η προκήρυξη δεν θα μπορέσουν να πάρουν μέρος και στις επόμενες προσκλήσεις του οργανισμού για την κοινωφελή εργασία , εκτός και εάν υπάρξει τροποποίηση του προγράμματος που θα τους δώσει το δικαίωμα αυτό.

Το dikaiologitika.gr θα σας ενημερώνει συνεχώς για το θέμα αφού είναι και το μοναδικό μέσω ενημέρωσης που αναδεικνύει το πρόβλημα που προέκυψε με την αλλαγή των αποτελεσμάτων.

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ πρέπει να εκδώσει άμεσα επίσημη ανακοίνωση για την αλλαγή των αποτελεσμάτων και να δικαιολογηθεί για τον εμπαιγμό των ανέργων που ενώ δεν έχουν ευθύνη στα λάθη που προέκυψαν , τους αποκλείει από την μεταγενέστερη πρόσκληση.

Ο ΟΑΕΔ πρέπει να δώσει το δικαίωμα σε όσους αφαίρεσε από τους πίνακες των επιτυχόντων να κάνουν αίτηση για τις 27.948 θέσεις ανοίγοντας μόνο για αυτούς τις αιτήσεις αφού δεν ευθύνονται για λάθη του Οργανισμού .

δείτε εδώ τα νέα αποτελέσματα του ΟΑΕΔ για τις 10.000 προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας