Οικονομία

ΟΑΕΕ θεώρηση βιβλιαρίου 2014 στάλθηκε το αυτοκόλλητο

ΟΑΕΕ θεώρηση βιβλιαρίου 2014 στάλθηκαν το αυτοκόλλητο ΟΑΕΕ θεώρηση βιβλιαρίου 2014 στάλθηκαν το αυτοκόλλητο
ΟΑΕΕ θεώρηση βιβλιαρίου 2014 στάλθηκε το αυτοκόλλητο Ο ΟAEE ενημερώνει τους ασφαλισμένους, ότι το αυτοκόλλητο για την θεώρηση βιβλιαρίου υγείας και ασθενείας για το 2014 στάλθηκαν ταχυδρομικά στους δικαιούχους από τις 5/12/2013 .

Επίσης από 1η Δεκεμβρίου 2013 έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την θεώρηση βιβλιαρίου ασθενείας ΟΑΕΕ για το 2014 από τον Οργανισμό . Απαραίτητη προϋπόθεση για τη θεώρηση του βιβλιαρίου, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, είναι να έχουν εξοφληθεί όλες οι ασφαλιστικές εισφορές της τελευταίας τριετίας μέχρι και τον Αύγουστο του 2013.

Με το αυτοκόλλητο θέωρησης που παραλαμβάνουν οι ασφαλισμένοι, ο ΟΑΕΕ πιστοποιεί ότι πληρούν οι ασφαλισμένοι τις προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλιστικής ικανότητας για παροχές ασθενείας δηλαδη έχουν καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές της τελευταίας εν ασφαλίσει τριετίας από 1/8/2010έως 1/8/2013 και με αυτήν ανανεώνεται αυτόματα για το χρονικό διάστημα από 1/1/2014 έως 31/12/2014 η ισχύς του βιβλιαρίου ασθενείας τόσο για τους ίδιους όσο και για τα προστατευόμενα απ΄ αυτούς τέκνα, ηλικίας μέχρι - 18 - ετών, χωρίς να απαιτείται η προσέλευσή τους στις υπηρεσίες του ΟΑΕΕ για την θεώρηση.

Αντίστοιχα, για έκδοση βιβλιαρίου θα πρέπει να έχουν καταβληθεί όλες οι απαιτητές υποχρεώσεις τουλάχιστον μια τριετία πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης. Στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος παραλάβει την αυτοκόλλητη ετικέτα για τη θεώρηση βιβλιαρίου, σημαίνει ότι πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις και αυτόματα ανανεώνεται η ισχύς του βιβλιαρίου ΟΑΕΕ για όλο το έτος 2014, κάτι που ισχύει για τον ίδιο και για τα προστατευόμενα τέκνα, ηλικίας έως 18 ετών.

Στην αυτοκόλλητη ετικέτα έχει προβλεφθεί χώρος για εκτύπωση του ονοματεπώνυμου του άμεσα ασφαλισμένου και μέχρι τεσσάρων (4) τέκνων αυτού ηλικίας μέχρι 18 ετών.

Στην περίπτωση που οι ασφαλισμένοι έχουν ως προστατευόμενα μέλη συζύγους, τέκνα άνω των - 18 - ετών, γονείς κλπ., δηλ. μέλη που δεν περιλαμβάνονται στην αυτοκόλλητη ετικέτα, πρέπει να προσέρχονται στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΕ με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (συμπεριλαμβανομένου και του ΑΜΚΑ) για την παράταση του δικαιώματος παροχών ασθενείας των παραπάνω προσώπων.

Επίσης σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΑΕΕ που είχε δημοσιευσει το dikaiologitika.gr πρώτο , οι ασφαλισμένοι που για οποιοδήποτε λόγο δεν θα παραλάβουν το αυτοκόλλητο σύμφωνα με την εγκύκλιο που παρουσιάζει το δικαιολογητικά (π.χ. έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση οφειλών κλπ.) θα πρέπει να προσέλθουν στις Υπηρεσίες του ΟΑΕΕ για τη θεώρηση του βιβλιαρίου ασθενείας τους για το 2014

Όσον αφορά τους ανασφάλιστους συζύγους επισημαίνεται, ότι τόσο για την καταχώρηση αυτών στο βιβλιάριο ασθενείας του ΟΑΕΕ, όσο και για την παράταση του δικαιώματός τους, απαιτείται εκτός από τη σχετική Υπεύθυνη Δήλωση και φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου οικονομικού έτους.