Οικονομία

Διαγραφή ΕΕΤΗΔΕ για δικαιούχους της Λαϊκής Κατοικίας

Διαγραφή ΕΕΤΗΔΕ για δικαιούχους της Λαϊκής Κατοικίας Διαγραφή ΕΕΤΗΔΕ για δικαιούχους της Λαϊκής Κατοικίας
Διαγραφή ΕΕΤΗΔΕ για δικαιούχους της Λαϊκής Κατοικίας Τα ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί μέσω του προγράμματος Λαϊκής Κατοικία σε δικαιούχους σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας δεν ήταν υπόχρεοι οι ωφελούμενοι να καταβάλλουν το ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι) της ΔΕΗ για το 2011 και το 2012.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr , στο χαράτσι της ΔΕΗ για τα έτη 2011 και 2012 δεν υπόκεινται τα ακίνητα που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, στα ΝΠΔΔ, στους ΟΤΑ και τις δημοτικές επιχειρήσεις.

Τα ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί μέσω του προγράμματος στεγαστικής αποκατάστασης με το πρόγραμμα Λαϊκής Κατοικίας διατίθεται μόνο η χρήση του ακινήτου και η κυριότητα του ακινήτου ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο. Επομένως ο δικαιούχος στεγαστικής αποκατάστασης με το πρόγραμμα Λαϊκής κατοικίας δεν είναι υπόχρεος στο ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι).

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες έχει επιβληθεί το χαράτσι σε ακίνητα που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ αυτά απαλλάσσονται, ακολουθείται η προβλεπόμενη διαγραφή του τέλους στην εφορία 

Συνεπώς, ο κύριος του ακινήτου μπορεί να απευθυνθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., υποβάλλοντας αίτηση διαγραφής του τέλους, και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.