Πολιτική

Γιόγιακας για «αντάρτικο των 11»: Πρέπει να επαναληφθεί

Γιόγιακας για «αντάρτικο των 11»: Πρέπει να επαναληφθεί Φωτογραφία: ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι πρέπει «να εκφράζουμε στην κυβέρνηση πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία».

Ο Βασίλης Γιόγιακας, που συμμετείχε στο «αντάρτικο» των 11 βουλευτών της ΝΔ, με την ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών για τα κόκκινα δάνεια και τους servicers, δεν απέκλεισε νέες, ανάλογες, πρωτοβουλίες, παρά τη διαγραφή του Μάριου Σαλμά - ένας εκ των 11.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο βουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας τη διαγραφή Σαλμά, τόνισε ότι είναι «σεβαστή η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας», προσθέτοντας ωστόσο ότι «Κάθε βουλευτής έχει το συνταγματικό δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του, τις σκέψεις του».

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει νέα πρωτοβουλία, όπως αυτή των «11», απάντησε: «Σε καθημερινή βάση εκφράζουμε και εισπράττουμε προβληματισμούς της κοινωνίας μας, νομίζω ότι είναι υποχρέωσή μου να μεταφέρω τους προβληματισμούς αυτούς στην κυβέρνηση και να μπορούμε να επιλύουμε σημαντικά προβλήματα. Και βέβαια πρέπει να επαναληφθεί, να εκφράζουμε στην κυβέρνηση πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Εμείς εκφράσαμε έναν γενικότερο προβληματισμό».

Οσον αφορά την απάντηση του Κ. Χατζηδάκη στους «11» και το κατά πόσο τους κάλυψε, είπε: «Για το συγκεκριμένο θέμα η κυβέρνησή μας και εμείς ψηφίσαμε 4-5 φορές να βελτιώσουμε τον συγκεκριμένο νόμο. Υπάρχουν ακόμα δυνατότητες βελτίωσης. Θα προσπαθήσουμε όλοι μας να γίνει και άλλη βελτίωση προς όφελος των συμπατριωτών».

Ερωτηθείς αν συμφωνεί με την άποψη ότι το πρόσωπο που θα αναλάβει την Προεδρία της Δημοκρατίας θα πρέπει να ανήκει στην ευρύτερη κεντροδεξιά παράταξη, είπε πως αυτό «θα ήταν μια καλή λύση».

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι ο Νίκος Δένδιας θα μπορούσε να ανταποκριθεί στον ρόλο του ΠτΔ, τόνισε: «Είναι ένα ξεχωριστό πρόσωπο και στην παράταξή μας και στην κοινωνία από εκεί και πέρα αν είναι επιλογή του πρωθυπουργού ή αν κι ο ίδιος επιθυμεί μια τέτοια θέση είναι άλλο θέμα. Καλό θα είναι να περιμένουμε».

Αναφερόμενος στους Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή σχετικά με το αν θα ήθελε να έχουν ενεργότερο ρόλο στα εσωκομματικά ζητήματα της ΝΔ και στα θέματα της διακυβέρνησης της χώρας, χαρακτήρισε κάθε παρέμβασή τους «χρήσιμη προς το όφελος της παράταξης», προσθέτοντας ότι «όλοι ακούμε και αυτός που αποφασίσει πάντα είναι ο πρωθυπουργός».