Οικονομία

Επιδοτούμενα προγράμματα για 130 νέους στην Θεσσαλονίκη

Επιδοτούμενα προγράμματα για 130 νέους στην Θεσσαλονίκη Επιδοτούμενα προγράμματα για 130 νέους στην Θεσσαλονίκη
Επιδοτούμενα προγράμματα για 130 νέους στην Θεσσαλονίκη Επιδοτούμενα προγράμματα για 130 νέους εκ των οποίων 90 ανέργους και 40 νέοι απόφοιτων πολυτεχνικών σχολών θα πραγματοποιήσει η ΑΣ «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.

Συγκεκριμένα τα επιδοτούμενα προγράμματα αφορούν την  απασχόληση 130 νέων, εκ των οποίων 90 άνεργοι (ΟΑΕΔ) και 40 νέοι απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών (μηχανικοί) και πραγματοποιούνται μέσω του προγράμματος ΤΟΠΣΑ "Ανακύκλωση-Τοπική Ανάπτυξη και Απασχόληση στη Θεσσαλονίκη" που εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013" του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους.

Τα επιδοτούμενα προγράμματα που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη "Θεσσαλονίκη: Ανάπτυξη - Ανακύκλωση - Απασχόληση" παρουσιάστηκε, σήμερα, στη διάρκεια σχετικής ημερίδας.

Στην τοποθέτησή του, ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης του δήμου Θεσσαλονίκης Χασδάι Καπόν, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι, "τα σκουπίδια εμείς στο Δήμο τα αντιμετωπίζουμε ως στοιχείο του ενεργητικού κι όχι του παθητικού του ισολογισμού μας. Αντί να κοστίζουν χρήματα σε δημότες και επιχειρήσεις μπορούν να φέρουν κέρδη στο Δήμο" και πρόσθεσε ότι, "τα σκουπίδια μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας".

Τη μείωση της ανεργίας υπογράμμισαν ως στόχο του προγράμματος οι πρόεδροι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και Νικόλαος Παπαδόπουλος, αντίστοιχα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης σημείωσε τις προοπτικές απασχόλησης στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς, όπως είπε, ο ρυθμός ανάπτυξης στην ανακύκλωση κυμαίνεται από 20% μέχρι και 30% κατά μέσο όρο, ετησίως στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Από την πλευρά της, η διαχειρίστρια της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Μαρία Παπαγιάννη επεσήμανε ότι, βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ένταξη 130 νέων επιστημόνων στην αγορά εργασίας (αυτοαπασχόληση ή εταίροι σε μικρές επιχειρήσεις ή πρόσληψη σε άλλες) που εξειδικεύεται σε ζητήματα ανακύκλωσης στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.