Οικονομία

Μετά από έγκριση της ΕΕ η ρύθμιση των αγροτικών δανείων

Μετά από έγκριση της ΕΕ η ρύθμιση των αγροτικών δανείων Μετά από έγκριση της ΕΕ η ρύθμιση των αγροτικών δανείων
Μετά από έγκριση της ΕΕ η ρύθμιση των αγροτικών δανείων Μετά από την έγκριση της Ευρωπαικής Ένωσης θα κατατεθεί η ρύθμιση των αγροτικών δανείων δήλωσε ο υπουργος Αγροτικής Ανάπτυξης κ .Αθ. Τσαυτάρη.

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη να υπεραμύνεται των νέων ρυθμίσεων υποστηρίζοντας, ότι εκσυγχρονίζεται και εναρμονίζεται η ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή, και με τα όλα τα κόμματα, ακόμα και της συμπολίτευσης, να εστιάζουν την κριτική τους στην καθυστέρηση διευθέτησης των «κόκκινων δανείων», των αγροτών, ολοκληρώθηκε σε Α΄ανάγνωση η συζήτηση του αγροτικού πολυνομοσχεδίου.

Ο κ. Τσαυτάρης εμφανίστηκε ανοικτός σε βελτιωτικές αλλαγές ενώ απαντώντας στις επικρίσεις των βουλευτών για τα «κόκκινα δάνεια», ανάφερε, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια συνολική ευεργετική ρύθμιση των αγροτικών δανείων που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα των υπερχρεωμένων αγροτικών νοικοκυριών. Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι δεν μπορεί να δεσμευτεί για το χρόνο κατάθεσης σχετικής τροπολογίας, καθώς θα πρέπει πρώτα να πάρει την ευρωπαϊκή έγκριση.