Οικονομία

Οι αναπηρικές συντάξεις τέλος Φεβρουαρίου

Οι αναπηρικές συντάξεις τέλος Φεβρουαρίου Οι αναπηρικές συντάξεις τέλος Φεβρουαρίου
Πότε θα δοθούν οι αναπηρικές συντάξεις Τέλος Φεβρουαρίου θα δοθούν αναδρομικά οι αναπηρικές συντάξεις μετά την παράταση για όσους εκκρεμούν αιτήματα επανεξέτασης από τα ΚΕΠΑ, σύμφωνα με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ κ .Πατσούρη.

Ο υποδιοικητής του ΙΚΑ έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την παράταση για τις αναπηρικές συντάξεις αλλά και για το ΕΚΑΣ σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις του υπουργείου Εργασίας .

Διευκρίνισε ότι η διάταξη για την παράταση των αναπηρικών συντάξεων αφορά σε όσους προηγούμενη κρίση των ΚΕΠΑ είχε αποφανθεί ότι είναι άτομο με πάνω από 67% αναπηρία και η παράταση αφορά μόνο τις αναπηρικές συντάξεις και όχι τυχόν επιδόματα

Επίσης διευκρίνισε ότι η παράταση  ισχύει για όσους το αίτημα τους δεν έχει εξεταστεί μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2014 .

Οι αναπηρικές συντάξεις θα δοθούν αναδρομικά στο τέλος Φεβρουαρίου 2014 με την προϋπόθεση να μην έχουν εξεταστεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2014.

Σχετικά με το το ΕΚΑΣ και την χορήγηση σε αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%  ,έγινε γνωστό ότι θα καταβληθεί στους δικαιούχους στην σύνταξη τους , αφου πρώτα προηγηθεί η ψήφιση της διάταξης πρώτα διότι η ανακοίνωση ήταν εξαγγελία.