Οικονομία

Ανατροπές σε όλα τα ειδικά μισθολόγια

Ανατροπές σε όλα τα ειδικά μισθολόγια Ανατροπές σε όλα τα ειδικά μισθολόγια
Ανατροπές σε όλα τα ειδικά μισθολόγια Ανοίγει ο δρόμος με την απόφαση του ΣτΕ και για τα υπόλοιπα ειδικά μισθολόγια που περικόπηκαν με τον ίδιο νόμο και αναμένεται να υπάρξει ντόμινο αποφάσεων υπερ των αμοιβόμενων δημοσίων υπαλλήλων με τα μισθολόγια αυτά.

Σε 78 εκατ. ευρώ τον χρόνο θα είναι το κόστος για τον προϋπολογισμό αν ανακληθεί η περικοπή των μισθών των ενστόλων, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ενώ ανοίγει ο δρόμος για

Μάλιστα το υπουργείο θα χρειαστεί να επιστρέψει αναδρομικά 108 εκατ. ευρώ, καθώς ο νόμος εφαρμόστηκε αναδρομικά από τον Αύγουστο του 2012. Το υπουργείο ευελπιστεί η αντισυνταγματικότητα να αφορά μόνο την αναδρομική εφαρμογή του νόμου, οπότε και θα υποχρεωθεί να επιστρέψει μόνο τις περικοπές των 5 μηνών του 2012, δηλαδή περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Υπάρχει όμως και ο κίνδυνος να παρασύρει η απόφαση και τα υπόλοιπα ειδικά μισθολόγια που περικόπηκαν με τον ίδιο νόμο, τον 4093 του 2012, δηλαδή γιατρούς του ΕΣΥ, πανεπιστημιακούς, διπλωμάτες και ιεράρχες. Σε μια τέτοια περίπτωση συνολικής ανατροπής ο προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με 420 εκατ. ευρώ τον χρόνο.