Οικονομία

Αλλάζει το πλαφόν στην συνταγογράφηση φαρμάκων

Αλλάζει το πλαφόν στην συνταγογράφηση φαρμάκων Αλλάζει το πλαφόν στην συνταγογράφηση φαρμάκων
Αλλάζει το πλαφόν στην συνταγογράφηση φαρμάκων Αλλαγές στο μέτρο του πλαφόν συνταγογράφησης φαρμάκων προανήγγειλε σήμερα η γενική γραμματέας Δημοσίας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου.

Σε αναθεώρηση του οριζόντιου χαρακτήρα του μέτρου του πλαφόν στη μηνιαία δαπάνη συνταγογράφησης φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων από τους γιατρούς αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας.

Αυτό ανακοίνωσε σήμερα η γενική γραμματέας Δημοσίας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου, η οποία παραδέχθηκε ότι «ο οριζόντιος χαρακτήρας του μέτρου έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα, κυρίως σε γιατρούς νοσοκομείων» τα οποία ήδη συζητήθηκαν στο υπουργείο Υγείας.

Πολλοί ιατροί συμπλήρωναν γρήγορα το πλαφόν επισκέψεων, και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, αλλά και γιατί πολλοί γιατροί συμπλήρωναν την επιτρεπόμενη δαπάνη συνταγογράφησης.

Με τη θέσπιση του πλαφόν οι γιατροί οδηγούνταν στο να μην συνταγογραφούν σε ασθενείς που έχουν ανάγκη λήψης ακριβών φαρμάκων (μεταμοσχευμένοι, καρκινοπαθείς, κλπ) γιατί θα συμπληρωθεί γρήγορα το όριο επιτρεπόμενης δαπάνης για φάρμακα.

Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ είχε καλάσει τον Υπουργό Υγείας να αναλάβει πρωτοβουλίες για να μην φτάσουμε στο σημείο κάποιοι ασφαλισμένοι να πληρώνουν εξ’ ολοκλήρου το κόστος των φαρμάκων από την τσέπη τους.