Οικονομία

Απονομή σύνταξης σε λίγες ημέρες

Απονομή σύνταξης σε λίγες ημέρες Απονομή σύνταξης σε λίγες ημέρες
Απονομή σύνταξης σε λίγες ημέρες Μέσα σε λίγες ημέρες θα γίνεται η απονομή σύνταξης στο σύνολο της στους εργαζόμενους που θα αιτούνται συνταξιοδότησης αφού το σύστημα ΑΤΛΑΣ μέσα στο 2014 θα συλλέξει όλες τις ημέρες ασφάλισης από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία που έχουν εργαστεί σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης ώστε να μην χρειάζεται να απευθύνεται σε δικηγόρους και να μην σπαταλάει χρόνο ώστε να μάθει εαν έχει θεμελιώσει συνταξιοδότηση.

Με το σύστημα ΑΤΛΑΔ δημιουργείται το ασφαλιστικό βιογραφικό όπου η ΗΔΙΚΑ μέσω του συστήματος ΑΤΛΑΣ θα έχει ολοκληρώσει την καταγραφή των περίπου 144 δισεκατομμυρίων ενσήμων του συνόλου των ασφαλισμένων μέχρι το τέλος του 2014.

Για το νέο σύστημα απονομής συνταξιοδότησης έκανε λόγω ο Πρωθυπουργός κ Σαμαράς μετά το συμβούλιο κατά της ανεργίας που συνεδρίασε σήμερα.

Το σύστημα ΑΤΛΑΣ θα συνδέει όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας ώστε η ασφαλιστική ιστορία του ασφαλισμένου σε όλα τα ταμεία να είναι διαθέσιμη για τις συναλλαγές που διεκπεραιώνει σε αυτά.

Το μόνο που θα έχει να κάνει ο ασφαλισμένος που αιτείτε συνταξιοδότησης εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις είναι να εκτυπώνει το ασφαλιστικό βιογραφικό του και να απευθύνεται στον ασφαλιστικό φορέα ώστε να αιτείται συνταξιοδότησης και θα εκδίδεται μέσα σε λίγες ημέρες η σύνταξη.

Επίσης το ασφαλιστικό βιογραφικό θα καταργήσει και τα βιβλιάρια υγείας αφού η ασφαλιστική ικανότητα του ασφαλισμένου θα είναι διαθέσιμη στους παρόχους υγείας μέσω ειδικής εφαρμογής του συστήματος ΑΤΛΑΣ.

Επίσης ο ασφαλισμένος θα μπορεί να ενημερώνεται για την θεμελίωση του συνταξιοδοτικού του δικαιώματος απευθείας από τον υπολογιστή του αλλά και δεν θα χρειάζεται σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης να ταλαιπωρείται από τους διάφορους ασφαλιστικούς φορείς ώστε να μαζέψει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.