Οικονομία

ΚΕΠ υγείας σε ποιους 14 δήμους ανοίγουν

ΚΕΠ υγείας σε ποιους 14 δήμους ανοίγουν ΚΕΠ υγείας σε ποιους 14 δήμους ανοίγουν
ΚΕΠ υγείας σε ποιους 14 δήμους ανοίγουν Μετά τα ΚΕΠ για τις συναλλαγές των πολιτών με το δημόσιο έρχονται τα ΚΕΠ Υγείας στους δήμους της χώρας με την αρχή να γίνεται σε 14 δήμους.

Τα ΚΕΠ υγείας που δημιουργούνται θα είναι Κέντρα Πρόληψης Υγείας και θα ξεκινήσει ο νέος αυτός θεσμός σε 14 Δήμους της χώρας .

Στα ΚΕΠ υγείας οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν προληπτικές εξετάσεις αλλά και να διασυνδέονται με τις μεγάλες μονάδες υγείας.

Οι 14 Δήμοι που δημιουργούν ΚΕΠ Υγείας είναι:
Αμαρουσίου, Αγ.Παρασκευής, Αγ.Ανανργύρων-Καματερού, Αλίμου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Ηρακλείου, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μεταμόρφωσης, Π.Φαλήρου, Περιστερίου  και Πυλαίας-Χορτιάτη.

Τα ΚΕΠ Υγείας ξεκινούν άμεσα τη λειτουργία τους και θα παρέχουν τη δυνατότητα στους υγιείς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν, να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας και να αποκτούν την πρόσβαση που δικαιούνται στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους.

Τα ΚΕΠ υγείας υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαïκής Ένωσης.

Η πρώτη μεγάλη παρουσίαση του θεσμού αυτού θα γίνει από το ΕΔΔΥΠΠΥ και τους 14 Δήμους που ξεκινούν πιλοτικά στις 4/2/2014 στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Τα δημοτικά ΚΕΠ Υγείας αναμένεται να λειτουργήσουν σε ήδη υπάρχουσες δομές των Δήμων και με το ήδη υπάρχον προσωπικό μετά από ειδική εκπαίδευση, γεγονός που πιστεύουμε πως θα διασφαλίσει και τη βιωσιμότητα του θεσμού στο βάθος του χρονου.