Οικονομία

ΓΣΕΕ: «Η διάλυση των συνδικάτων ή η χειραγώγησή τους»

ΓΣΕΕ: «Η διάλυση των συνδικάτων ή η χειραγώγησή τους»
"Η για 2η φορά «απαγόρευση», με μεθόδους Κομματικής Μαφίας, της διενέργειας του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη αλυσίδα ανάλογων βίαιων και αποκρουστικών ενεργειών του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ), που προσομοιάζουν με ακροδεξιές Πρακτικές", αναφέρει σε ανακοίνωση η ΓΣΕΕ.

Όπως αναφέρει προηγήθηκαν οι τραμπουκισμοί και οι βιαιότητες σε πολλά Εργατικά Κέντρα (Πάτρα, Κατερίνη, Εύβοια, Κοζάνη, Καρδίτσα κ.λ.π.), με αποκορύφωμα τη διάλυση των συνεδρίων της ΟΙΥΕ (Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων), η οποία εξ’ αυτών δεν εξελέξε διοίκηση και το Πρωτοδικείο προχώρησε σε διορισμό Προσωρινής Διοίκησης.

Καταγγέλλοντας ότι σήμερα επισφραγίστηκε με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, η εξόχως αντιδημοκρατική και ενάντια στις συνταγματικές επιταγές, παρέμβαση ενός κόμματος στην εσωτερική αυτονομία και λειτουργία των συνδικάτων.

"Το ΚΚΕ και ο βραχίονάς του στο εσωτερικό των συνδικάτων, «αδυνατώντας» να πείσει και να κεφαλαιοποιήσει την περίοδο της κρίσης την οργή και την αγανάκτηση εργαζομένων και πολιτών, απέναντι σε τυχόν παθογένειες πολιτικών και κοινωνικών φορέων, επέλεξε ως «αντίπαλο» τα συνδικάτα και τη ΓΣΕΕ" .

Η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι η «σύμπτωση» συμφερόντων Κυβέρνησης - Π.Α.ΜΕ, με την ανοχή της πρώτης, στην «αλυσίδα» της διάλυσης σειράς Εργατικών και Ομοσπονδιών (τώρα και της ΓΣΕΕ), δεν συνιστά πλέον σύμπτωση και ούτε ως «τυχαία» μπορεί πλέον να εκληφθεί.