Οικονομία

Τα έγγραφα της διαθεσιμότητας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Τα έγγραφα της διαθεσιμότητας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ Τα έγγραφα της διαθεσιμότητας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ
Τα έγγραφα της διαθεσιμότητας στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ Ξεκίνησε η επίδοση των εγγράφων της διαθεσιμότητας στους 8.500 γιατρούς του ΕΟΠΥΥ σήμερα ενώ ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι εφαρμόζεται ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή, τίποτε περισσότερο.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι σε δυο ημέρες θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις κινητοποιήσεις των γιατρών που έχουν αποκλείσει τα Πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, ενώ διευκρίνισε ότι οι ασφαλισμένοι θα έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στα εξωτερικά ιατρεία.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα ραντεβού για τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ έχουν υποχρέωση να έχουν ηχογραφημένο μήνυμα διευκρινίζοντας στους πολίτες ότι δεν κλείνεται κανένα ραντεβού για ένα μήνα που τα πολυϊατρεία θα παραμείνουν κλειστά λόγω της μετατροπής τους σε κέντρα υγείας.

Η αστυνομία δεν θα εμπλακεί στις καταλήψεις που πραγματοποιούν από το πρωί οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στα Πολυϊατρεία του Οργανισμού, όπως κατέστησε νωρίτερα σαφές στον ΣΚΑΙ ο Άδωνις Γεωργιάδης.