Οικονομία

Κλειδάριθμος taxisnet και για τα ανήλικα παιδιά

Κλειδάριθμος taxisnet και για τα ανήλικα παιδιά Κλειδάριθμος taxisnet και για τα ανήλικα παιδιά
Κλειδάριθμος taxisnet και για τα ανήλικα παιδιά που είναι υπόχρεα υποβολής Ε9 Κλειδάριθμο taxisnet θα πρέπει να εκδώσουν και ανήλικα παιδιά που έχουν ακίνητη περιουσία και είναι υπόχρεοι στην υποβολή Ε9 του 2014 σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Εσόδων.

Η δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 από ανήλικο τέκνο υποβάλλεται στο όνομα του ανηλίκου τέκνου από τους υπόχρεους γονείς, με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet του τέκνου.

Αυτό αναφέρει η εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Εσόδων κ Θεοχάρη σχετικά με την υποβολή του Ε9 2014 από ανήλικα τέκνα που τυχόν έχουν ακίνητη περιουσία και έχουν μεταβολές στην περιουσία τους τα έτη 2005 εως 2013 ή έχει μεταβιβαστεί στο όνομα τους νέο ακίνητο μέσα το 2013.

Σύμφωνα με τα παραπάνω στην εφορία για να εκδώσουν κλειδάριθμο θα πρέπει να απευθυνθούν οι ανήλικοι εφόσον έχουν στην κατοχή τους ακίνητα, τα οποία θα πρέπει να δηλωθούν στο έντυπο Ε9.

Μέχρι πέρυσι η  δήλωση στοιχείων ακινήτων ανηλίκου προστατευόμενου τέκνου  έπρεπε να υποβληθεί από τον υπόχρεο γονέα με τη χρήση του ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης του ιδίου, στο όνομα του ανηλίκου τέκνου.