Οικονομία

Συντάξεις χηρείας: Τι απαντά ο Πετρόπουλος για τις μειώσεις - Αναδρομικά ζητούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις

Συντάξεις χηρείας: Τι απαντά ο Πετρόπουλος για τις μειώσεις - Αναδρομικά ζητούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις
Σκληρή κριτική έκαναν στην κυβέρνηση για το θέμα του ύψους των συντάξεων αλλά και των αναδρομικών οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων και των χήρων κατά την συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών για την συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις ρυθμίσεις οφειλών των 120 δόσεων. Τι απαντά ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος

Ειδικότερα το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων αλλά και Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞΙΑ ζήτησαν την καταβολή των αναδρομικών από τον Μάιο του 2016 μέχρι σήμερα. Μάλιστα έκαναν λόγο ότι θα προχωρήσουν ακόμη και σε νέες προσφυγές.

Απάντηση για την μείωση των συντάξεων χηρείας έδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, ο οποίος έκλεισε τις εργασίες των Διαρκών Επιτροπών. Όπως ανέφερε είναι νόμος του 2010 και τέθηκε από τους δανειστές. Σημείωσε ακόμη ότι λαμβάνονται όλα τα μέτρα και προχωράει η κυβέρνηση σε βελτιωτικές κινήσεις για να αντιμετωπίστούν τα απόνερα της κρισης.

Σε ότι αφορά την συνταξιοδότηση των οφειλετών με την νέα ρύθμιση που απεγκλωβίζονται ο υφυπουργός τόνισε ότι δεν μπορεί να αυξήσει το όριο των 20.000 που είναι η οφειλή, καθώς η πλειοψηφία των εγκλωβισμένων οφειλετών πέφτει με τον επανυπολογισμό κάτω από τις 20.000.