Οικονομία

Διαμαρτυρία της ΕΦΕ για τον αποκλεισμό τους από την επίσημη συνέντευξη Τύπου του Διοικητή της ΕΤΕ

Διαμαρτυρία της ΕΦΕ για τον αποκλεισμό τους από την επίσημη συνέντευξη Τύπου του Διοικητή της ΕΤΕ
Η Ένωση Φωτορεπόρτερ  Ελλάδος (ΕΦΕ) διαμαρτύρεται για  την πρακτική της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να απαγορεύσει στους φωτορεπόρτερ να εισέλθουν στην επίσημη συνέντευξη τύπου του Διοικητή (Πρόεδρου) της ΕΤΕ.

Συγκεκριμένα, με δελτίο τύπου σημείωνουν τα εξής: «Η ΕΦΕ διαμαρτύρεται ΕΝΤΟΝΟΤΑΤΑ για την απαράδεκτη και ακατανόητη στάση και πρακτική της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ στους φωτορεπόρτερ να εισέλθουν στην επίσημη συνέντευξη τύπου του Διοικητή (Πρόεδρου) της ΕΤΕ η όποια μάλιστα έχει ανακοινωθεί επίσημα στον τύπο. Η πολύ φθηνή, ανούσια και μεταχρονολογημένη δικαιολογία του ότι έχουμε δικό μας φωτογράφο και θα στείλουμε εμείς Φώτο είναι ξεπερασμένη πέραν του ότι είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ για τον κλάδο των φωτορεπόρτερ όσο και για την ενημέρωση των ΜΜΕ.

Η πάγια τακτική πολλών υπηρεσιών η οργανισμών αλλά και υπουργείων να μην επιτρέπουν η να μην ενημερώνουν τους φωτορεπόρτερ για τις πάσης φύσεως εκδηλώσεις οι συνεντεύξεις των (κυρίως) Δημοσίων υπηρεσιών αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα τείνει να καθιερωθεί σαν μόνιμη λύση.

Αυτή την λύση που οι έχοντες την ευθύνη των οργανισμών η υπηρεσιών την εφευρίσκουν με πάσης φύσεως τρόπους αρκεί να ελέγξουν την εικόνα Θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση καταγγελία προς όλα τα ΜΜΕ καθώς και προς την διοίκηση της ΕΤΕ όπου θα απαιτήσουμε να μας εξηγήσουν τον λόγο του αποκλεισμού των συναδέλφων φωτορεπόρτερ. Η καθιέρωση αυτής της λογικής και πρακτικής στον αποκλεισμό των φωτορεπόρτερ για να ελέγχουν οι ίδιοι την Φώτο είναι το λιγότερο αντιδραστική αναχρονιστική και μας μεταφέρει σε αλήστου μνήμες εποχών .

Δυστυχώς όπως πληροφορηθήκαμε η αντίληψη και νοοτροπία αυτής της τακτικής έρχεται από το εξωτερικό την όποια μετέφεραν οι #ξένοι# ένοικοι της ΕΤΕ».