Οικονομία

Εγκαινιάστηκε η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΟΑΕΔ

Εγκαινιάστηκε η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΟΑΕΔ Εγκαινιάστηκε η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΟΑΕΔ
Εγκαινιάστηκε η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΟΑΕΔ Με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας, Τόμας Ράχελ, πραγματοποιηθήκαν σήμερα στο Ηράκλειο τα εγκαίνια της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης ΟΑΕΔ .

Πρόκειται για μια σχολή που λειτουργεί με τη συγχρηματοδότηση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας και την οργανική υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Όπως ανέφερε ο Γερμανός υφυπουργός, η σχολή θα καταγράψει λαμπρή πορεία και θα προσφέρει στους Κρητικούς την ευκαιρία να μαθητεύσουν με συγκεκριμένα πρότυπα.

Τόνισε ότι μοναδικός στόχος της Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι να δώσει άρτια και υψηλού επιπέδου κατάρτιση και εκπαίδευση σε νέους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον τουρισμό.

Επίσης σημείωσε ότι η Κρήτη συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας με τον μεγάλο αριθμό τουριστών που προσελκύει κάθε χρόνο.

Ακόμη διευκρίνισε ότι η όλη αυτή η προσπάθεια δεν είναι μία απόρροια του μνημονίου, προσθέτοντας ότι η Σχολή είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας έξι χωρών, μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Λετονία, η Ιταλία, η Ελλάδα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο νέος πρεσβευτής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα Πέτερ Σουφ, o γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, ο αντιπρόεδρος του ΟΑΕΔ Παναγής Καρέλας και τοπικοί φορείς.

Στη σχολή φοιτούν 30 σπουδαστές, οι οποίοι θα εξειδικευτούν στον τομέα του τουρισμού, μέσω ενός προγράμματος εκπαίδευσης που είναι βασισμένο στα γερμανικά πρότυπα.