Οικονομία

Αλλαγές στις εξετάσεις μηχανικών του ΤΕΕ

Σε νέες πόλεις οι εξετάσεις μηχανικών του ΤΕΕ Σε νέες πόλεις οι εξετάσεις μηχανικών του ΤΕΕ
Σε νέες πόλεις οι εξετάσεις μηχανικών του ΤΕΕ Τροποποιήσεις στις εξετάσεις των μηχανικών του ΤΕΕ προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και προβλέπει ότι εκτός από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και την Καβάλα θα διεξάγονται εξετάσεις και στις πόλεις Βόλο, Χανιά και Κομοτηνή.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει ότι όσοι διπλωματούχοι Μηχανικοί Ανωτάτων Σχολών του εσωτερικού επιθυμούν να εξεταστούν στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Καβάλα, στο Βόλο, στα Χανιά ή στη Κομοτηνή, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις και τα δικαιολογητικά απευθείας στα αντίστοιχα Περιφερειακά Τμήματα του ΤΕΕ τα οποία διεξάγουν εξετάσεις”.

“Οι εξετάσεις προκηρύσσονται από το ΤΕΕ, κατά τη κρίση του, μέχρι τρεις (3) φορές το χρόνο, χωρίς να απαιτείται να συμπίπτει χρονικά η διεξαγωγή τους στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Καβάλα, στο Βόλο, στα Χανιά και στην Κομοτηνή”.

“Ο αριθμός των Επιτροπών, η συγκρότησή τους, η αμοιβή των Μελών και του Γραμματέα τους και ο τρόπος και ο χρόνος συγκρότησής τους ρυθμίζονται με απόφαση της Δ.Ε. του ΤΕΕ και των Δ.Ε. των αρμόδιων Περιφερειακών Τμημάτων αυτού, Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη), Δυτικής Ελλάδας (Πάτρα), Ανατολικής Μακεδονίας (Καβάλα), Μαγνησίας (Βόλος), Δυτικής Κρήτης (Χανιά) και Θράκης (Κομοτηνή)” για τις εξετάσεις που διεξάγονται στην έδρα τους, ανάλογα με τις αιτήσεις που θα υποβληθούν κατά την προκήρυξη των εξετάσεων”.

“Οι εξετάσεις των διπλωματούχων των Ελληνικών Πολυτεχνικών Σχολών, γίνονται στα γραφεία του ΤΕΕ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Καβάλα, στο Βόλο, στα Χανιά και στην Κομοτηνή κατά την επιλογή των υποψηφίων οι οποίοι πρέπει ρητά να αναγράφουν στην αίτησή τους πού επιθυμούν να εξεταστούν”.