Οικονομία

Ενημέρωση απο τις τράπεζες χρόνου Θεσσαλονίκης

Ενημέρωση απο τις τράπεζες χρόνου Θεσσαλονίκης
Ενημέρωση απο τις τράπεζες χρόνου Θεσσαλονίκης «Γιορτή Ανταλλαγής Χρόνου» οργανώνουν οι Τράπεζες Χρόνου των δήμων Νεάπολης-Συκεών, Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά και η Τράπεζα Χρόνου 60 λεπτά, με σκοπό να ενημερώσουν το κοινό για το έργο και τους στόχους τους, να ευχαριστήσουν δημόσια όλους τους συμπολίτες μας που αφιλοκερδώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, καθώς και να προσελκύσουν νέους εθελοντές.

Υπενθυμίζεται ότι οι Τράπεζες Χρόνου είναι δίκτυα ανταλλαγής υπηρεσιών που λειτουργούν με μονάδα συναλλαγής το χρόνο, προσκαλώντας σε συμμετοχή και δράσεις αλληλεγγύης κάθε πολίτη που επιθυμεί να ανταλλάξει υπηρεσίες με βάση το χρόνο και όχι το χρήμα. Αν κάποιο μέλος προσφέρει μια υπηρεσία, το χρόνο που κερδίζει μπορεί να τον αξιοποιήσει κάνοντας χρήση υπηρεσίας οποιουδήποτε άλλου μέλους!


Όσοι, λοιπόν, χρειάζονται… οδοντίατρο, βοήθεια στη μετακόμιση ή ενδιαφέρονται να κάνουν μεταφράσεις, δακτυλογραφήσεις, να διδάξουν χορό, ζωγραφική, ξένες γλώσσες, καθώς και να προσφέρουν κάθε άλλη υποστήριξη στη δράση, έχουν μια πολύ καλή ευκαιρία. Δίνουμε ραντεβού την Κυριακή 16 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στη στοά Κολόμβου (Εγνατίας 31), για να κουβεντιάσουμε και να ανταλλάξουμε υπηρεσίες και εμπειρίες.


Σημειώνεται, τέλος, ότι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η Τράπεζα Χρόνου λειτουργεί υπό την αιγίδα του δήμου και του Κέντρου «Εργάνη» (Καραβαγγέλη 1, Συκιές , 2310 621166) και εντάσσεται στο δίκτυο των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας (Κοινωνικό Εστιατόριο-Συσσίτιο, Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δημοτικοί Λαχανόκηποι, Τράπεζα Χρόνου, Γραφείο Διαμεσολάβησης).

Πληροφορίες:
Τράπεζα Χρόνου στο δήμο Νεάπολης-Συκεών: http://www.koinoniaxronou.gr
Τράπεζα Χρόνου στο δήμο Θεσσαλονίκης: http://xronos.diktyodomwnthess.gr
Τράπεζα Χρόνου στο δήμο Παύλου Μελά : http://xronos.koinwnikesdomes.gr
Τράπεζα Χρόνου 60 λεπτά: http://60lepta.gr