Οικονομία

Επιδόματα ΟΓΑ για τέλος Μαρτίου πάει η πληρωμή

Επιδόματα ΟΓΑ για τέλος Μαρτίου πάει η πληρωμή Επιδόματα ΟΓΑ για τέλος Μαρτίου πάει η πληρωμή
Επιδόματα ΟΓΑ για τέλος Μαρτίου πάει η πληρωμή Για τέλος Μαρτίου πάει η νέα πληρωμή για τα επιδόματα του ΟΓΑ του 2013 σε 48.000 δικαιούχους για τις υποθέσεις που εκκρεμούν αφού ακόμη και σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί για πολλούς δικαιούχους οι έλεγχοι των διορθώσεων του εντύπου Α21.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πολλούς δικαιούχους και έλεγχο που έκαναν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του ΟΓΑ για τα επιδόματα που λαμβάνουν (επίδομα τέκνων, τριτέκνων και πολυτέκνων) δεν φαίνεται ακόμη να έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για τις διορθώσεις των αιτήσεων Α21 που έχουν κάνει οι δικαιούχοι στο taxisnet .

Η προθεσμία για τις διορθώσεις αλλά και τυχόν νέες αιτήσεις έληγε στις 28 Φεβρουαρίου ενώ ακόμη και διορθώσεις που έχουν γίνει πολύ πριν δεν φαίνονται στο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του ΟΓΑ να έχουν εκκαθαριστεί.

Ο Διοικητής του ΟΓΑ είχε αναφέρει ότι σίγουρα μετά τις 15 Μαρτίου θα γίνει η επόμενη πληρωμή σε όσους εκκρεμούν οι καταβολές χρημάτων αλλά όλα δείχνουν ότι η πληρωμή μετατίθεται για το τέλος του μήνα.

Οι οικογένειες που έχουν κάνει αίτηση Α21 για το επίδομα παιδιών του ΟΓΑ και δεν το έχουν λάβει , μπορούν ηλεκτρονικά να κάνουν έλεγχο της αίτησης τους.

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος ενημερώνει τους αιτούντες εάν δεν πληρούνται τελικά τα κριτήρια για τα επιδόματα και τελικά δεν θα τα λάβουν καθόλου.

168.000 ήταν αυτοί που έκαναν αίτηση αλλά μετά την διασταύρωση των εισοδημάτων τους δεν πληρούσαν τα κριτήρια

Ο έλεγχος γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (ww.oga.gr)  και ο δικαιούχος χρειάζεται μόνο το ΑΦΜ του και τον αριθμό αίτησης Α21.

Τον αριθμό της αίτησης Α21 για το επίδομα παιδιών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν στο προσωπικό λογαριασμό τους στο taxisnet και συγκεκριμένα στην ειδική εφαρμογή για τα νέα επιδόματα στήριξης τέκνων.