Οικονομία

275 προσλήψεις για γραμματείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση

275 προσλήψεις για γραμματείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση
275 προσλήψεις για γραμματείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γραπτό διαγωνισμό για 275 γραμματείς σε κενές θέσεις εργασίας μόνιμων υπαλλήλων στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα διενεργήσει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO).

Εως 21 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις 275 θέσεις γραμματέων

Περιθώριο έως τις 21 Μαρτίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την πρόσληψη 275 γραμματέων (βαθμοί SC1 και SC2) σε ευρωπαϊκά όργανα.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν άριστη γνώση κροατικών, αγγλικών, γαλλικών ή γερμανικών και να γνωρίζουν σε καλό επίπεδο άλλη μία εκ των τριών δημοφιλέστερων γλωσσών της ΕΕ (αγγλικά, γαλλικά ή γερμανικά).

Οι αρχικοί μισθοί για τους βοηθούς γραμματείας (βαθμός SC1) ανέρχονται σε 2.345 ευρώ, ενώ για την επόμενη βαθμίδα διαμορφώνονται στα 2.645 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότερες γραμματείς της βαθμίδας SC2 θα εργαστούν στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στο Ελεγκτικό Συνέδριο στο Λουξεμβούργο.

Οι εξετάσεις θα γίνουν μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και στην συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να συμμετάσχουν σε διαδικασίες αξιολόγησης κατά αρχάς στις Βρυξέλλες για μία ημέρα. Όσοι γίνουν δεκτοί στις δοκιμασίες θα πρέπει να προσκομίσουν πλήρη φάκελο της υποψηφιότητας τους προκειμένου να συμμετάσχουν στις επόμενες διαδικασίες αξιολόγησης.


Πληροφορίες
Οι υποψήφιοι πρέπει να εγγραφούν ηλεκτρονικά στον δικτυακό τόπο της EPSO (http://europa.eu/epso/apply/jobs/perm/2014/secretaries/index_en.htm)