Οικονομία

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μηταράκη σε υποκατάστημα ΕΦΚΑ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μηταράκη σε υποκατάστημα ΕΦΚΑ
Αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νότης Μηταράκης στο κατάστημα του ΕΦΚΑ στην περιοχή του Κιλκίς, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ, Γιώργο Γεωργαντά.

Ο Υφυπουργός Εργασίας συνομίλησε τόσο με υπαλλήλους όσο και με ασφαλισμένους, σχετικά με τις συνθήκες εργασίας αλλά και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών από τον φορέα. Για ακόμη μια φορά, διαπιστώθηκαν σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό επίπεδο, ενώ φανερό υπήρξε και το ζήτημα της υποστελέχωσης του φορέα, σε τομείς με μεγάλο φόρτο εργασίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Υφυπουργός Εργασίας, υπογράμμισε ότι δυστυχώς σε όσες επισκέψεις έχει πραγματοποιήσει σε καταστήματα του ΕΦΚΑ, έχουν διαπιστωθεί κοινά προβλήματα, τα οποία εντοπίζονται τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικό όσο και ανθρώπινου δυναμικού. "Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, μέχρι να εξασφαλίσουμε την αποτελεσματική λειτουργία του φορέα, καθώς και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους, ακολουθώντας τα βέλτιστα διεθνή πρότυπα. Σε αυτό, η συνεργασία μας με το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής θα είναι απαραίτητη, προκειμένου μέσα από την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού βιογραφικού των πολιτών, από τη μια να διευκολυνθεί το έργο των εργαζόμενων και από την άλλη οι πολίτες να εξυπηρετούνται πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά", τόνισε ο κ. Μηταράκης.