Οικονομία

Παραμένουν επίδομα γάμου και τριετίες

Παραμένουν επίδομα γάμου και τριετίες Παραμένουν επίδομα γάμου και τριετίες
Διατηρούνται επίδομα γάμου και τριετίες υπεγράφη η νέα σύμβαση εργασίας Υπεγράφη σήμερα η νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας όπου περιλαμβάνει την συνέχιση του επιδόματος γάμου αλλά και των τριετιών .

Η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί φορείς συναντήθηκαν σήμερα στα γραφεία της Συνομοσπονδίας για την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας αφού η προθεσμία έληγε στις 31 Μαρτίου λόγω της τρίμηνης μετενέργειας που ε'ιοχε ξεκινήσει την 31/12/2013.

Η νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας προβλέπει ότι διατηρείται το επίδομα γάμου, ο 13ος και ο 14ος μισθός, η διατήρηση των τριετιών και η σύνδεση της κατάρτισης με την απασχόληση, είναι από τα θέματα τα οποία βρίσκονταν στο τραπέζι της προηγούμενες ημέρες.

Ο ΣΕΒ πέρυσι δεν είχε υπογράψει την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας , ενώ φέτος συγκρότησε κοινό μέτωπο με τη ΓΣΕΕ για τη διατήρηση των τριετιών. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος στην προηγούμενη συνάντηση είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι δουλειά της Τρόικας να υποδεικνύει και να επιβάλλει θέματα που άπτονται της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων».