Οικονομία

Καταργούν τις τριετίες από το 2017

Καταργούν τις τριετίες από το 2017 Καταργούν τις τριετίες από το 2017
Καταργούν τις τριετίες από το 2017 Μια μέρα μετά την σύναψη της νέα Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που μετά από συμφωνία των εργοδοτών και των εργαζόμενων διατηρούνται οι τριετίες (μισθολογικές ωριμάνσεις) το υπουργείο Εργασίας εντάσσει διάταξη εντός του Πολυνομοσχεδίου που θέλει την κατάργηση των τριετιών μετά το 2017.

Σύμφωνα με το capital.gr, στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το αργότερο έως την Παρασκευή στη Βουλή, για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος θα υπάρχει πρόβλεψη, για κατάργηση των τριετιών από την 1.1.2017 και μετά. Η οριστική διατύπωση της διάταξης χτενίζεται από τις νομικές υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου χωρίς περαιτέρω νομοθετική παρέμβαση, να τεκμαίρεται μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ακόμη και έως 30%!.

Η απόφαση αυτή, που προφανέστατα έρχεται να ικανοποιήσει την απαίτηση της τρόικας, οδηγεί τη συντριπτική πλειονότητα των μισθών του ιδιωτικού τομέα, στα όρια των κατώτατων αποδοχών, δηλαδή στα 586 ευρώ μικτά, ακόμη και για εργαζόμενους με σημαντική εμπειρία.

Θεωρείται πιθανό, η οριστική κατάργηση των τριετιών, να περνά, αρχικά, μέσα από την κατάργησή τους για τους μακροχρόνια ανέργους που θα επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.