Οικονομία

Συμβασιούχοι στο δήμο Θεσσαλονίκης: Με εντολή Ζέρβα αποσύρεται η έφεση - Ποιοι διεκδικούν μονιμοποίηση

Συμβασιούχοι στο δήμο Θεσσαλονίκης: Με εντολή Ζέρβα αποσύρεται η έφεση - Ποιοι διεκδικούν μονιμοποίηση
Εντολή στη νομική υπηρεσία του δήμου να αποσύρει την έφεση για τους 192 συμβασιούχους εργαζόμενους που διεκδίκησαν τη μονιμοποίηση τους, και η υπόθεση τους θα συζητηθεί στα δικαστήρια μέσα στο Νοέμβριο, σε δεύτερο βαθμό, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Έχω δώσει εντολή στη νομική υπηρεσία του δήμου να αποσύρει την έφεση που επρόκειτο να γίνει το Νοέμβριο, ούτως ώστε οι εργαζόμενοι που ταλαιπωρήθηκαν αρκετά, να μπορέσουν να έχουν μια σταθερή και μόνιμη εργασία χωρίς άγχος. Αντίστοιχη εντολή έχει δοθεί και στη διοίκηση του Αγίου Στυλιανού για τις επτά βρεφονηπιοκόμους. Νομίζω ότι με αυτές τις δύο αποφάσεις κλείνει ένας μεγάλος κύκλος», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Ζέρβας.

Νωρίτερα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης παρενέβη η εκπρόσωπος των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας κ. Τσιολάκη, η οποία είπε πως οι περίπου 500 εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η λήξη των συμβάσεών τους θα δημιουργήσει προβλήματα τις υπηρεσίες του δήμου.

Με αφορμή αυτή την παρέμβαση, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Σωτήρης Ζαριαννόπουλος, στη διάρκεια της τοποθέτησής του τόνισε: «Δεν ενδιαφέρει κανέναν εάν αύριο θα φύγουν ή όχι οι 500 εργαζόμενοι που προσφέρουν στον δήμο; Δεν έχουμε το δικαίωμα να το προσπεράσουμε».

Επιπλέον, ο κ. Ζαριαννόπουλος άσκησε κριτική στον δήμαρχο για δηλώσεις που έκανε σε σπουδαστές δημοσιογραφίας ιδιωτικού ΙΕΚ και στις οποίες κατήγγειλε περιστατικά δολιοφθοράς σε οχήματα της καθαριότητας. «Με ποιες αποδείξεις; Με ποια κριτήρια λέγονται αυτά τα πράγματα; Η επίθεση στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους είναι τα προεόρτια για να δοθούν οι λειτουργίες σε εργολάβους και να πληρώνουν τις υπηρεσίες πανάκριβα οι δημότες» παρατήρησε.