Οικονομία

Στις 200 επισκέψεις το πλαφόν στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Στις 200 επισκέψεις το πλαφόν στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ Στις 200 επισκέψεις το πλαφόν στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ
Στις 200 επισκέψεις το πλαφόν στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ Μειώνεται από αύριο, Τρίτη 1/4 το πλαφόν για τις επισκέψεις στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στις 200 ανά μήνα αντί των 400 που είχε γίνει εξαιτίας της απεργίας των γιατρών και του κλεισίματος των πολυιατρείων.

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΠΥΥ, οι συμβεβλημένοι ιατροί των οποίων οι συμβάσεις παρατείνονται μέχρι το τέλος Ιουνίου θα επανέλθουν στις 200 επισκέψεις τον μήνα.

Παράλληλα προωθείται άμεσα, μετά από σχετική απόφαση του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, κοινή υπουργική απόφαση για την ένταξη στο δίκτυο των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ των ιατρών που επέλεξαν να μην ενταχθούν στο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ).

Επίσης, σύμφωνα με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ άρχισαν οι συζητήσεις για τη σύναψη νέων συμβάσεων με τους ιατρούς, με βάση τις ανάγκες της κάθε περιοχής. «Η τρίμηνη παράταση στις ήδη υπάρχουσες συμβάσεις δίνει τον απαραίτητο χρόνο για να διαμορφωθεί το πλαίσιο αλλά και το περιεχόμενο των νέων συμβάσεων, μετά από διαβούλευση με τους εκπροσώπους των ιατρών», αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ.