Οικονομία

Στις εφορίες η διόρθωση για λάθη στις αποδοχές στο Ε1

Στις εφορίες η διόρθωση για λάθη στις αποδοχές στο Ε1 Στις εφορίες η διόρθωση για λάθη στις αποδοχές στο Ε1
Στις εφορίες η διόρθωση των βεβαιώσεων αποδοχών στο Ε1 Οι φορολογικές δηλώσεις που θα είναι προσυμπληρωμένες στο Ε1 του 2014 με τις αποδοχές δεν θα έχουν την δυνατότητα διόρθωσης από το φορολογούμενο αλλά θα πρέπει να απευθύνονται στις εφορίες σύμφωνα με διευκρινίσεις που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Στις εφορίες θα πρέπει να απευθυνθούν οι φορολογούμενοι που εντοπίζουν λάθη στις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις ώστε να διορθώσουν λάθη σε ποσά βεβαιώσεων αποδοχών που έχουν συμπληρωθεί στο Ε1 ενώ σε περίπτωση που οι εργοδότες δεν έχουν υποβ'αλει στην ΓΓΠΑ τις βεβαίωσεις αποδοχών ο φορολογούμενος θα μπορεί να συμπληρώνει των κωδικό χωρίς κυρώσεις.

Διορθώσεις σε ήδη συμπληρωμένους κωδικούς του Ε1 με τις βεβαίωσεις αποδοχών δεν γίνονται μέσω του taxisnet αλλά ο φορολογούμενος θα πρέπει να πάει στην εφορία

Οι Κωδικοί που συμπληρώνονται με τις βεβαίωσεις αποδοχών μπορούν να συμπληρωθούν μόνο σε περίπτωση μη υποβολής βεβαίωσης αποδοχών από τον εργοδότη .

Στους κωδικούς παρακρατούμενων φόρων για εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις, ελεύθερα επαγγέλματα και από εμπορικές επιχειρήσεις, θα υπάρχει η δυνατότητα συμπλήρωσης τους από τους φορολογουμένους.