Οικονομία

Οι κατώτατες αμοιβές των αποκλειστικών νοσοκόμων για το 2014

Οι κατώτατες αμοιβές των αποκλειστικών νοσοκόμων για το 2014 Οι κατώτατες αμοιβές των αποκλειστικών νοσοκόμων για το 2014
Οι κατώτατες αμοιβές των αποκλειστικών νοσοκόμων για το 2014 Το ΙΚΑ με εγκύκλιο του γνωρίζει τις κατώτατες αμοιβές που πρέπει να λαμβάνουν οι αποκλειστικές νοσοκόμες στα Νοσοκομεία της χώρας και καθορίζει το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας καθορισμός της κατώτατης αμοιβής των αποκλειστικών αφορά το διάστημα από 1/1/2014 έως 31/12/2014.

Οι αποκλειστικές νοσοκόμες όλης της χώρας που απασχολούνται σε ασθενείς που νοσηλεύονται στα πάσης φύσεως Νοσηλευτικά Ιδρύματα και κλινικές της χώρας καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση.

Οι αποκλειστικές νοσοκόμες οι οποίες απασχολούνται μετά την πάροδο της 14/5/2013 δεν καλύπτονται από κάποια ειδικότερη Συλλογική Ρύθμιση Εργασίας .

Κατά συνέπεια το βασικό ημερομίσθιο τους είναι το κατώτατο νομοθετικά καθορισμένο ημερομίσθιο το οποίο ανέρχεται στα 26,18 ευρώ για 0 έως 3 χρόνια προϋπηρεσία και ηλικία εργαζομένου άνω των 25 ετών και 22,83 ευρώ για 0 έως 3 'χρόνια προϋπηρεσίας και ηλικία εργαζομένου κάτω των 25 ετών .

Τα ανωτέρω ημερομίσθια οφείλονται στο ακέραιο για απασχόληση έξι ωρών και σαράντα πρώτων λεπτών της ώρας ημερησίως.

Ως νυχτερινής εργασίας λογίζεται η απασχόληση εκείνη που εμπίπτει στην χρονική περίοδο μεταξύ της 10ης νυχτερινής ώρας 22:00 και της 6ης πρωινής της επόμενης ημέρας και οι αποδοχές καταβάλλονται με προσαύξηση 25%.
Η εργασία που πραγματοποιείται κατά τις Κυριακές και με νόμο εξαιρέσιμες εορτές του έτους αμείβεται με προσαύξηση 75%.